« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
KRVAVO PRVENSTVO

"Ko nas bre zavadi": Hrvatski navijač u Rumi izboden nožem

Nakon niza manjih napada, najteži incident dogodio se u Rumi, gdje je na jednoj benzinskoj crpki hrvatski navijač uboden nožem

Fotografija vijesti
Više o

rukomet

,

sukob navijača

,

hrvatski navijači

,

Hrvatska Srbija

,

europsko rukometno prvenstvo

Nakon pobjede Hrvatske nad Francuskom na Europskom rukomentnom prventstvu koje se igra u Srbiji, navijači naše reprezentacije izloženi su cijeloj seriji ozbiljnih, a često i organiziranih napada u Novom Sadu i Rumi, pri čemu je jedan navijač uboden nožem, javlja Hina.

Najteži incident se dogodio u Rumi, prenosi Radio-televizija Vojvodine, gdje je na jednoj benzinskoj crpki hrvatski navijač uboden nožem pa je prevezen u novosadsku bolnicu. A kombi hrvatskih državljana na toj je postaji zapaljen.

Nešto ranije, u predgrađu Novoga Sada napadnuta je kolona automobila hrvatskih navijača koje je pedesetak maskiranih mladića gađalo kamenjem, a jedan od njih koristio je sjekiru. Među napadnutim hrvatskim državljanima bilo je ozlijeđenih, a N.J. iz Zagreba je bio hospitaliziran u Kliničkom centru Vojvodine. Po vojvođanskim medijima, napad je bio vrlo dobro organiziran. Jedno vozilo je naglo zakočilo ispred kolone od šest, sedam automobila s hrvatskim tablicama, i onda je uslijedio napad pedesetak mladića.

Glasnogovornica novosadske policije Mileva Tomić rekla je agenciji Beta da je oko 15 vozila oštećeno na više različitih lokacija u Novom Sadu, a da se konačan broj još ne zna.

Istodobno, navijače iz Bosne i Hercegovine, koji su se nalazili u kafiću pored sportske dvorane, palicama je napala skupina maskiranih navijača. Nakon što su se vratili iz policijske postaje gdje su davali iskaz, Hrvate iz BiH dočekalo je novo iznenađenje - na parkiralištu im je razbijen automobil. Mediji javljaju da oni nisu bili jedini kojima je oštećen auto.

Srbijanski portali izvještavaju i o tuči prije utakmice u Ulici Laze Telečkog u Novome Sadu, te o nekoliko razbijenih automobila s hrvatskim tablicama.

Telegraf.rs piše da je sudeći po raspravama na navijačkim forumima, povod za incident bilo ponašanje hrvatske publike, koja je tijekom utakmice s Francuzima u nekoliko navrata skandirala "Vukovar, Vukovar" i "Mi, Hrvati", nakon čega je preko interneta dogovorena, a "nedaleko kod Veternika i provedena odmazda srpskih navijača".

Ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović uputio je u utorak navečer ispriku navijačima hrvatske rukometne reprezentacije koji su napadnuti u Novom Sadu i Rumi i rekao da će im ubuduće policija biti na raspolaganju "danonoćno".

Prvi napad na hrvatske navijače koji bodre hrvatsku rukometnu reprezentaciju u Novome Sadu na europskom rukometnom prvenstvu dogodio se u nedjelju kada je lakše ozlijeđeno dvoje hrvatskih državljana.

25.01.2012. 11:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh