« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
SVINJA

Svinja Pink Floyda ponovno nad elektranom Battersea

Reizdanje svih 14 studijskih albuma Pink Floyda obilježeno još jednim letom svinje s naslovnice Animals nad londonskom elektranom Battersea

Famozna svinja na svom mjestu
Više o

Pink Floyd

,

Roger Waters

,

Animals

,

Zašto Pink Floyd

,

remasterirani albumi

Golema svinja dimenzija deset puta metara ponovno je danas poletjela nad londonskom elektranom Battersea, obilježavajući ponovno izdavanje 14 studijskih albuma Pink Floyda. Usput je obilježena i 35. godišnjica izlaska albuma Animals na kojoj je upravo ta scena.

Što je najbolje, EMI je želio upotrijebiti originalnu svinju koja je tada letjela, no pred dva tjedna su pregledom balona u spremištu zaključili da to neće biti moguće, pa je izrađena nova svinja.

Inače, na naslovnici albuma Animals je osvanula svinja nad elektranom, što je u stvarnosti bila montaža, jer na dan leta svinje iznad elektrane nije uspjela snimka. Do drugoga dana svinja se otrgla i zavrludala nad engleskim poljima, završivši na njivi seljaka u Kentu koji se jako razljutio jer su mu se krave užasno preplašile.

Dva dana kasnije svinja je postavljena iznad elektrane, pa su kombinirane snimke 2. i 4. prosinca 1976. Dizajner naslovnice bio je basist Floyda Roger Waters.

EMI je odlučio objaviti digitalne verzije svih 14 remasteriranih albuma Floyda u box setu, a od danas je u prodaji i nova verzija The Dark Side of The Moon s dosad neobjavljenim snimkama iz arhive Floyda.



26.09.2011. 17:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh