Metro-portal.hr

objavljeno 26.09.2011. 17:08:00
SVINJA

Svinja Pink Floyda ponovno nad elektranom Battersea

Reizdanje svih 14 studijskih albuma Pink Floyda obilježeno još jednim letom svinje s naslovnice Animals nad londonskom elektranom Battersea

Famozna svinja na svom mjestu

Golema svinja dimenzija deset puta metara ponovno je danas poletjela nad londonskom elektranom Battersea, obilježavajući ponovno izdavanje 14 studijskih albuma Pink Floyda. Usput je obilježena i 35. godišnjica izlaska albuma Animals na kojoj je upravo ta scena.

Što je najbolje, EMI je želio upotrijebiti originalnu svinju koja je tada letjela, no pred dva tjedna su pregledom balona u spremištu zaključili da to neće biti moguće, pa je izrađena nova svinja.

Inače, na naslovnici albuma Animals je osvanula svinja nad elektranom, što je u stvarnosti bila montaža, jer na dan leta svinje iznad elektrane nije uspjela snimka. Do drugoga dana svinja se otrgla i zavrludala nad engleskim poljima, završivši na njivi seljaka u Kentu koji se jako razljutio jer su mu se krave užasno preplašile.

Dva dana kasnije svinja je postavljena iznad elektrane, pa su kombinirane snimke 2. i 4. prosinca 1976. Dizajner naslovnice bio je basist Floyda Roger Waters.

EMI je odlučio objaviti digitalne verzije svih 14 remasteriranih albuma Floyda u box setu, a od danas je u prodaji i nova verzija The Dark Side of The Moon s dosad neobjavljenim snimkama iz arhive Floyda.



26.09.2011. 17:08:00
http://metro-portal.hr/svinja-pink-floyda-ponovno-nad-elektranom-battersea/63664/