« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
INICIJATIVA LONDONA

Svijet kreće u potragu za Mubarakovim milijunima

Švicarska je već najavila zamrzavanje imovine Hosnija Mubaraka, a Velika Britanija se zalaže za zajedničku međunarodnu akciju

Hosni Mubarak
Hosni Mubarak (YouTube)
Više o

Hosni Mubarak

,

Egipat revolucija

Rješavanje pitanja imovine Hosnija Mubaraka traži međunarodnu koordinaciju, rekao je britanski ministar poduzetništva Vince Cable. Smatra da države trebaju surađivati u potrazi i zamrzavanju milijuna koji su navodno tajno raspodijeljeni po svijetu.

Upitan hoće li Britanija slijediti švicarski primjer Cable je televiziji BBC rekao da nije upoznat da bivši egipatski predsjednik ima golemu imovinu u Birtaniju ali da "jasno postoji potreba za usklađenom međunarodnom akcijom u tom pitanju".

"Nema smisla da jedna vlada djeluje izolirano ali ćemo to sigurno ispitati. To ovisi i o tome jesu li njegova sredstva stečena nezakonito ili nepropisno", dodao je.

Prije zamrzavanja imovine Velika Britanija treba čekati na zahtjev iz Egipta, Europske unije ili UN-a, rekao je glasnogovornik SFO-a. Za sada Velikoj Britanij takav zahtjev nije upućen.

Glasnogovornik Britanske agencije za krupni financijski kriminal (SFO) je rekao da ta agencija traži imovinu u Britaniji povezanu s Mubarakom za slučaj da dođe do nekog zahtjeva za njenu zapljenu.

Do sada je samo Švicarska najavila zamrzavanje sredstava koja bi mogla pripadati Mubaraku koji je u petak nakon 30 godina odstupio s vlasti.

13.02.2011. 22:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh