« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Svijet dekorativnih tkanina

Predstavljamo vam neke od radova dizajnerice Tricije Guild koja se usuđuje spojiti nespojivo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Designers Guild)
Više o

uređenje stana

,

dizajn interijera

,

Tricia Guild

Tko se želi posvetiti uređenju životnog prostora, postavio je pred sebe ogroman zadatak. Veliki trud koji je potrebno uložiti u takav zahvat može nas istovremeno oduševiti, ali i obeshrabriti. Tako u svakom stanu leži veliki izazov - podmiriti sve funkcionalne potrebe obitelji koja ga koristi, a istodobno stan učiniti i ogledalom njihove osobnosti. Pogledate li bilo koji prostor Tricije Guild, boje su te koje dominiraju i ostavljaju najsnažniji dojam. Iako se na prvi pogled čini da Tricia ostaje na dekoriranju prostora, poslu koji među ostalim i meni predstoji u stanu ove brojne obitelji, nikako se ne može reći da je izuzetna dekorativnost jedina vrlina njezinih interijera. Proučavajući stanove i kuće koje je opremila i objavila u nekoliko knjiga, pažnju privlači upravo velika sposobnost da se prostor mijenja zajedno s potrebama obitelji koja ga koristi, što je, naravno, i vrlo važna karakteristika svakog kvalitetno riješenog interijera.

Pogledajte fotogaleriju!

TalentNezaobilazna karakteristika Tricijinih interijera je oplemenjivanje predmeta i materijala zatečenih u prostoru koji se  uređuje. Upravo tu dolazi do izražaja njezina genijalna upotreba boje.

Sljedeća nezaobilazna karakteristika Tricijinih interijera je upotreba i oplemenjivanje predmeta i materijala zatečenih u prostoru koji se uređuje. Ovdje upravo dolazi do izražaja njezina genijalna upotreba boje u oživljavanju starih predmeta, ali i cijelih prostora bojenjem zidova i podova. Istaknuti nesavršenosti i napraviti da je upravo zbog njih neki prostor jedinstven, obilježje je svakog kvalitetnog dizajnera. Kako bi u svakom detalju svoje vizije mogla i ostvariti, Tricia kreira izuzetne dekorativne tkanine, pa tako sasvim obične i odbačene foteljice tapeciranjem postaju mala remek-djela.

Prozori uokvireni lepršavim ili pak teškim dekorima jakih boja stapaju se sa zidovima obloženim tapetama,  koje je opet sama kreirala kako niti jedan dio prostora ne bi ostao zanemaren. S vremenom sam naučila prepoznavati njezine tkanine i komade namještaja - ono što nitko ne bi stavio zajedno, a u kompletu izgleda tako dobro. Takva upotreba boje otvorila mi je potpuno nove ideje o tome što stan može biti.

Piše: Piše: Tina Kurpez (dizajnerica interijera)
03.08.2008. 19:44:04
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh