« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MA DA?

Svejedno je mršavite li sporo ili brzo?

Spori gubitak tjelesne mase nije djelotvorniji od brzog, po australskoj studiji koja proturječi uobičajenim savjetima osobama na dijeti

Svejedno je koliko brzo skidate kilograme
Svejedno je koliko brzo skidate kilograme (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

brzo mršavljenje

,

sporo mršavljenje

Brzo mršavljenje na meti je stručnjaka koji tvrde da se ljudima koji skidaju kilograme prebrzo oni jednako tako brzo i vraćaju, no australski znanstvenici tvrde da to nije istina.

Istraživanje je pokazalo da oni koji slijede brzinsku dijetu kao i oni koji se drže sporije dijete u konačnici imaju iste izglede da povrate veći dio izgubljene tjelesne mase.

Prva skupina je slijedila vrlo strogi režim - 450 do 800 kalorija dnevno - tijekom 12 tjedana, dok je druga smanjila svoj energetski unos za 500 kalorija dnevno tijekom 36 tjedana, ističe se u studiji objavljenoj u medicinskom časopisu The Lancet Diabetes and Endocrinology.

Oni koji su nakon dijete izgubili 12,5% ili više od svoje tjelesne mase potom su podvrgnuti režimu za održavanje tjelesne mase tijekom 3 godine.

Nakon tog pokusa, osobe iz obje skupine dobile su natrag malo više od 70% izgubljenih kilograma.

"Naši podaci trebali bi potaknuti komisije koje sastavljaju kliničke preporuke za borbu s pretilošću da promijene svoje savjete", kažu istraživači.

17.10.2014. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh