« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
MEDENI MJESEC

Švedska princeza Victoria optužena za korupciju

Victoria i njezin suprug Daniel dobili su vrijedne svadbene darove - poslovni čovjek Bertil Hult im je na raspolaganje dao privatni zrakoplov i jahtu

princeza victoria
princeza victoria (Getty Images)
Više o

korupcija

,

izvođači

,

iberijski ris

,

Christie's aukcije

,

akademska solidarnost

Protiv švedske princeze Victorije podignute su najmanje tri tužbe za korupciju, a sve vezano za svadbene darove koje su ona i njezin suprug, princ Daniel, primili nakon njihova vjenčanja 19. lipnja, pišu u ponedjeljak mediji.

"Tužbe su podnesene i s tim ću se predmetom upoznati idući tjedan", rekao je za tjednik Expressen Gunnar Stetler, državni odvjetnik zadužen za borbu protiv korupcije te dodao da tek treba odlučiti hoće li otvoriti istragu.

>> Princeza Victoria na medenom mjesecu u Francuskoj Polineziji

Tužbe se odnose na darove što ih je bračni par primio od poslovnog čovjeka Bertila Hulta koji im je na raspolaganje stavio privatni zrakoplov i jahtu tijekom bračnog putovanja. Vrijednost tih usluga procjenjuje se na više milijuna kruna (stotine tisuća eura).

Glasnogovornica švedskog dvora Ulrika Naesholm objasnila je da princeza nije učinila ništa loše jer je to "bilo privatno putovanje i svadbeni dar dugogodišnjeg prijatelja kraljevske obitelji". (hina/metro-portal)

09.08.2010. 23:54:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh