« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SIMBOL

Šveđanin osumnjičen za krađu znaka u Auschwitzu izručen Poljskoj

Anders Hogstrom je osumnjičen da je predvodio skupinu lopova u krađi znaka "Arbeit macht frei"

(Getty Images)
Više o

Auschwitz

,

Arbeit macht frei

,

Anders Hogstrom

,

Auschwitz krađa

Anders Hogstrom, Šveđanin osumnjičen za organizaciju krađe poznatog znaka iz Auschwitza, izručen je u petak Poljskoj gdje će se suočiti s optužbama za poticanje na krađu tog simbola iz bivšeg nacističkog logora.

Hogstrom je sletio u Varšavu i kasnije će biti prebačen u Krakow gdje će ga najranije u ponedjeljak ispitati tužitelji, objavili su lokalni mediji.

Švedski sud odlučio je prošlog mjeseca da Hogstrom može biti izručen Poljskoj nakon što je osumnjičen da je predvodio skupinu lopova u krađi znaka "Arbeit macht frei" ("Rad oslobađa").

Hogstrom, bivši vođa neonacista, uhićen je u veljači nakon što su poljske vlasti za njim raspisale međunarodnu tjeralicu.

Znak je ukraden 18. prosinca prošle godine, a pronađen je dva dana poslije. Policija ga je 21. siječnja vratila muzeju Auschwitz-Birkenau.

09.04.2010. 22:10:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    e.a.
    10.04.2010. 10:11
    Mrznja i pretnje prema Muslimanima mogu prerasti u u veliki sukob s takvim planom nacisti racunaju koji imaju za metu strance (doseljenike).Dugo godisnja etnicka"Diskriminacija"na koju Evropska zajednica ukazuje kontinuirano ne uzbuduje politicare da reaguju.Pravo na upis na fakultete je uskracen strancima,diskriminzacija kod zaposljavanja i na radnim mjestima smo trakasirani,pristup javnim kulturnim i dr. ustanovama,obezvredeni i ponizeni,prisiljeni da prihvatamo aktivnosti koji nisu adekvatni ili su cak ponizavajuci.To su uglavnom nacisti iz tame koji nemaju za cilj dobrobiti covjecanstva.Nacis. org. kontinuirano prete i ubijaju na zvjerski nacin strance.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh