« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SABLAŽNJIVO

Šveđani držali 200 mačaka u kući, odalo ih mijaukanje i smrad

Mačke su bile u toliko lošem stanju da ih je samo 18 dano na udomljavanje, a ostale su morale biti eutanazirane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - ilustracija)
Više o

Švedska

,

mačke

Koncert glasnog mijaukanja i nesnosan smrad urina privukli su veterinare u kuću jedne švedske obitelji, za koju se potom ispostavilo da živi s najmanje 191 mačkom, objavio je list Aftonbladet.

Žena stara 60 godina, njezina majka, sin i sestra, vjerojatno ne baš najboljeg psihičkog zdravlja, živjeli su s ogromnim brojem mačaka u kući u mjestu Botkyrku, 25 kilometara od Stockholma. Uvjeti u kući bili su katastrofalni. "U zraku je bio užasan miris amonijaka zbog čega se u kući jedva moglo disati", rekla je veterinarka Marie Lundin iz Stockholma. U kući je bilo i mrtvih mačaka, mnogo bolesnih i teško ozlijeđenih, a njihove kutije bile su pune izmeta.

Mačke su bile u toliko lošem stanju da ih je samo 18 dano na udomljavanje, a ostale su morale biti eutanazirane. Švedski zakon zabranjuje držanje više od devet mačaka u obitelji. Povodom ovoga slučaja, Aftonbladet se prisjetio i drugih sličnih u kojima su ljudi "pretjerivali" u ljubavi prema životinjama. Tako je jedna starica u svom ateljeu u Stockholmu živjela s 11 labudova, a jedan je muškarac iz grada Gavlea u svom trosobnom stanu imao 21 psa. (hina/metro-portal)

20.07.2010. 17:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh