« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
bože molim ti se...

Svećenik moli za Obaminu smrt

Jedan baptistički svećenik u američkoj saveznoj državi Arizoni, na nedjeljnoj je molitvi rekao da moli za smrt američkog predsjednika Baracka Obame.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

atentat na Obamu

,

Obama teorije zavjere

,

Obama nacionalna sigurnost

,

Obama protivnici

Prvi čovjek Bijele kuće za svećenika Stevena Andersona je "ubojica" i "musliman", a kao takav da je i "zao čovjek".

Ono što posebno zabrinjava je činjenica da je svećenik svoj govor održao samo dan prije dolaska američkoga predsjednika u tu saveznu državu.

Stručnjaci vjeruju da je to direktan poziv na nasilje odaslan s oltara.

Sam svećenik je i u izjavi za postaju ABC, potvrdio da "mrzi Baracka Obamu", te da se moli za njegovu smrt, objašnjavajući da ne želi da Obama pogine ili da bude na njega izvršen atentat, već da se "nada da će Bog uslišiti njegove molitve te da će Barack Obama oboljeti od tumora na mozgu i preminuti kao i senator Ted Kennedy".

Nadalje, Anderson objašnjava da mržnja koju osjeća prema Obami nije vezana uz njegovu političku funkciju, već uz samu osobu predsjednika.

Kao ostale razloge njegove mržnje usmjerene k Obami, svećenik navodi predsjednikovu podršku pravu na pobačaj što Steven Anderson naziva "nasiljem". Pored toga, predsjednika je nazvao i "socijalističkim zlom" te mu srdačno poželio "pakao".

Američki stručnjaci za sigurnost reagiravši na slučaj Anderson izjavljuju da svećenik nije prešao granicu ted a njegove riječi ne smatraju pozivom na ubojstvo ili prijetnju predsjedniku ili njegovoj obitelji. No, nitko ne sumnja u to da je njegova molitva utjecala na njegove vjernike.

09.09.2009. 13:24:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh