« Film
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
8. VFF

Svečano otvoren 8. Vukovar Film Festival

Sinoć je na Terasi agencije za vodne putove otvoren 8. Vukovar Film Festival, Festival podunavskih zemalja

Otvoren VFF
Otvoren VFF (VFF)
Više o

VFF

,

8. Vukovar Film Festival

Vukovar Film Festival svečano je otvorio zamjenik ministrice kulture, gospodin Berislav Šipuš i tako je Vukovar uplovio u osmu filmsku priču. Kratkim filmom o nevjerama i drugim bračnim zavrzlamama Jasne Nanut, filmom Zajedno otvoren je program podunavske Konkurencije.

Redateljica Jasna Nanut i glumica Tanja Smoje pozdravili su publiku a Jasna je šaljivo napomenula kako je jednom posumnjala u muževu nevjeru te je tako došlo do inspiracije i snimanja filma.

Posebno je šaljiv bio i drugi filmski gost večeri redatelj i scenarist nagrađivanog njemačkog filma Križni put Dietrich Bruggemann koji je naglasio da se gledatelji na tužnu priču o katoličkom fanatizmu mogu nasmijati ali samo tek rijetko. Tako je Bruggemann naglasio da u svakom zlu postoji dobro kao što se u njegovu filmu dalo naslutiti nakon što se 14-godišnja Marija fanatično žrtvovala za svog mlađeg brata.

Filmska večer je završila najočekivanijim filmom sezone, filmom ruskog genijalca Andreja Zvjaginceva, Levijatan.

Opasni DJ duo Diskobajagi su zagrijali svježu vukovarsku noć i otpratili najezdu vukovarskih komaraca u prošlost nakon što je sinoć zaprašen grad.

Danas je novi dan i vrijeme je za nove matineje, početak Britanskog fokusa sa senzualnom  Scarlett Johansson u filmu Ispod kože u 17h u vukovarskom Cinestaru.

Dokumentarni CineStar u 19h donosi grandiozni film o Umjetničko-povijesnom muzeju u Beču gdje su kuratori pažljivi svjedoci vremena te naslov Bukurešt Godina zmaja o kineskim biznismenima u Rumunjskoj.

Večeras na Terasi agencije od 20.30h kratki film Pogubljenje o tome kako se onomad pogubljivao Ceaucescu te izvrsni Mađar Bijeli bog gdje su psi osvajali Zlatna palme a na canneskom tjednu i Un certain regard.

Večer završava u Perivoju dvorca Eltz novim filmom nervoznog barda Woodyja Allena, u komediji Čarolija na mjesečini s Emmom Stone i Colinom Firthom u naslovnim ulogama.

Vukovarski adu smo zbog vremenskih uvjeta zamijenili  dvoranom Ružička hotela Lav i danas od programa izdvajamo latvijski Mama volim u17h o sitnom delikventu i njegovoj majci koja prati svaki njegov korak.

Na terasi hotela Lav u 17.30h održat će se prezentacija europske nagrade Lux koju Europski parlement dodjeljuje svake godine za dostignuća u filmu.

Večer u party zoni Golubica mall rezerviran je za rock bend Vatra a sljedeći dan nosi nova filmska uzbuđenja. Pratite nas na www.vukovarfilmfestival.com.

26.08.2014. 12:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh