« Film
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
BOX OFFICE

"Sin City 2" krahirao, "Čuvari galaksije" vratili se na vrh

Čuvari galaksije vratili su se na broj jedan i ne samo to, već su s ukupnim prihodom od 251,8 milijun dolara postali apsolutni pobjednik ljetne kino sezone

Kultni film dobio flop za nastavak
Kultni film dobio flop za nastavak (Arhiva)
Više o

box office

,

Čuvari galaksije

,

Sin City: A Dame to Kill For

Deset godina nakon originalnog filma koji je stekao kultni status, njegov nastavak Sin City: A Dame to Kill For doživio je pravi debakl i umjesto očekivanog otvaranja među prvom trojkom, našao se na osmom mjestu sa svega 6,4 milijuna dolara što je ravno financijskoj katastrofi za film čiji se budžet procjenjuje na 60-ak ili nešto više milijuna dolara.

"To je kao da ste sudjelovali u Ice Bucket izazovu, ali bez ikakvog razloga", prokomentirao je za Variety razočarani Erik Lomis, direktor distibucije The Weinstein Company. Možda je plakat na kojemu se naziru sise Eve Green doista bio preseksi, ali film Franka Millera i Roberta Rodrigueza očito to nije.

Nakon dva tjedna u kojima su gledali "Ninja kornjačama" u zadak, "Čuvari galaksije" vratili su se na broj jedan i ne samo to, već su s ukupnim prihodom od 251,8 milijun dolara postali apsolutni pobjednik ljetne kino sezone, dok će već za tjedan dana postati i najuspješniji film 2014-e u Americi.

Istovremeno „Ninja kornjače" nakon dva tjedna na vrhu spustile su se mjesto niže, no nemaju razloga za nezadovoljstvo, 145,6 milijuna dolara respektabilan je rezultat nakon tri tjedna prikazivanja.

Najuspješniji debitant tjedna je tinejdžerska melodrama „Ako ostanem" („If I Stay") koja je otvorila sa 16,3 milijuna dolara.

Cijeli izvještaj iz američkih kina možete pročitati na filmskom portalu Nemilosrdni gadovi.

25.08.2014. 09:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh