« Seks
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
ZNATE LI?

Sve vrste orgazama kod žena

Problem za muškarce je činjenica da žene mogu doživjeti puno više vrsta orgazama od muškaraca i imati ih češće

Kakve sve orgazme mogu doživjeti žene?
Kakve sve orgazme mogu doživjeti žene? (iStock)
Više o

žene

,

vaginalni orgazam

,

orgazam

,

klitoralni orgazam

,

vrste orgazma

Ženski orgazam misterija je ne samo za muškarce, već i za znanstvenike - ma koliko se oni trudili, nisu u stanju smisliti neku evolucijsku svrhu ovom fenomenu, iako misle da mogu objasniti sve procese u tijelu.

Dodatni problem za muškarce je činjenica da žene mogu doživjeti puno više vrsta orgazama od muškaraca i imati ih češće - a s druge strane, velik broj žena je frustriran jer nije u stanju doživjeti niti jedan, ni najobičniji...

Četiri vrste orgazma kod žena

Klitoralni - vrsta orgazma do koje dolazi stimulacijom klitorisa, osjetljivog organa zaštićenog stidnim usnama, koji ima oko 8000 živčanih završetaka. Ova vrsta orgazma kod žena je najčešća, odnosno najlakše do takvog orgazma dolazi. Iako je tako, seksualni terapeuti savjetuju partnerima da ženu postepeno dovode do ovakvog vrhunca (koji je nerijetko predigra za seks i vaginalni orgazam) te da odmah ne kreću sa stimulacijom istoga već da počinju od milovanja i ljubljenja žene, dodirivanja stidnih usana pa tek onda da prijeđu na stimulaciju klitorisa.

Kombinirani - uključuje klitoralni i vaginalni te je i najintezivniji. Kombinirani orgazam se lakše postiže ako se žena uzbudi prije penetracije. Što se tiče same penetracije, seksualni terapeuti za ovu vrstu orgazma savjetuju da žena tijekom penetracije sjedi u krilu muškarcu kako bi joj on mogao stimulirati klitoris.

Vaginalni - postiže se penetracijom, odnosno stimulacijom vagine. Rjeđi je od klitoralnog, no i dalje vrlo čest. Ženama u prosjeku dulje treba da postignu vaginalni orgazam, nego što muškarcima treba da svrše. Seksolozi stoga savjetuju da se nakon svršavanja muškarac posveti ženi i dovede ju do vrhunca. 

Višestruki - o njemu mašta svaka žena, no najrjeđije. Ipak nemojte očajavati, ova vrsta ženskog orgazma, koliko god bila rijetka, dostižna je i da se naučiti, kažu seksualni terapeuti. Preporučuju da tijekom predigre žena dostigne klitoralni orgazam, nakon čega partner nastavlja stimulirati lagano klitoris još 30-ak sekundi. Potom treba opet ubrzati stimulaciju te u nekom trenutku prijeći na penetraciju. Nakon orgazma treba nastaviti s istim pokretima samo sporijim tempom i tako svaki put. 

I sad vi recite da je to fer prema muškarcima...

10.04.2018. 21:34:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.04.2018. 10:14
    važno da budu zadovoljne
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh