« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
WTF?!

Sve više estetskih zahvata zbog selfieja

Ljudska je glupost očito stvarno beskonačna, jer su američki estetski kirurzi primjetili znatno povećanje broja zahvata na licu zbog - selfieja?!

Selfie je postao vrlo važna stvar
Selfie je postao vrlo važna stvar (Arhiva)
Više o

djeca

,

tinejdžeri

,

Instagram

,

Snapchat

,

selfie

,

Selfie.im

,

estetski zahvati

Selfie je bio riječ godine, društvene mreže jednostavno su prepune fotografija ljudi koji se slikaju na svim mogućim mjestima kako bi objavili svoju fotku i, valjda, dobili tih 15 minuta slave koje je Andy Warhol predvidio za sve.

Tako su američki estetski kirurzi u istraživanju izjavili da je svaki treći imao povećan broj zahtjeva za zahvatima na licu zbog toga što su pacijenti postali svjesniji svog izgleda nakon objava na društvenim mrežama. 

Kritičniji pogled na vlastito lice uzrokovale su razne platforme, od Selfie.im za iPhone preko Snapchata i Instagrama, koji svi sadrže isključivo fotografije i postalo je neobično važno na njima izgledati što bolje. 

Naime, te su fotke zapravo prvi uvid koji dobivate o nekoj osobi na društvenim mrežama, pa ne čudi želja da se izgleda što bolje i predstavi u savršenom svjetlu. 

Nažalost, takva opsesija izgledom ima i svoju tamnu stranu - djeca i tinejdžeri koji se odlučuju za estetske zahvate rade to isključivo i jedino zbog cyber bullyinga, pa je tako 69 posto njih napravilo zahvat nakon zlostavljanja na društvenim mrežama, a preostalih 31 posto to radi kako bi spriječilo bullying. 

Gotovo 60 posto estetskih kirurga prijavilo je povećanje broja pacijenata koji su mlađi od 30 godina. I dalje se žene podvgavaju zahvatima bitno češće od muškaraca, pa je tako prošle godine 81 posto svih estetskih zahvata otpadalo na žene. 

Žene su najčešće birale operacije nosa i pomlađivanja lica, dok su muškarci uzimali injekcije botoka, hijaluronske kiseline, transplantirali kosu i korigirali noseve.

16.03.2014. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh