« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
DOLAZI NA JESEN

Sve što trebate znati o novom iOS 6

Novi operativni sustav sadrži više od 200 poboljšanja u odnosu na trenutno aktualni iOS 5. Pogledajte najvažnije od njih

Fotografija vijesti
Više o

Apple

,

iPhone

,

iPad

,

iOS 5

,

iOS 6

Tražite li sustav koji podržava najmodernije mobilne novotarije, tada vas danas najavljeni Appleov operativni sustav iOS 6 nipošto neće razočarati, piše Mashable.

Na Apple Worldwide Developers Conference 2012. Scott Forstall po prvi je put otkrio iOS 6 developerima. Prema njegovim riječima, ovaj novi operativni sustav sadrži više od 200 poboljšanja u odnosu na trenutno aktualni iOS 5. Pogledajte što nam sve donosi iOS 6.

Siri

Siri sad može pokretati aplikacije.

Siri sad može tweetati.

Siri može pretraživati rezultate utakmica, sportske statistike te podatke o igračima.

Siri se integrira s Yelpom i OpenTableom kako bi mogao donositi ocjene restorana i raditi rezervacije.

Siri će biti integriran sa stranicom Rotten Tomatoes kako bi donosio kritike filmova.

Siri će biti dostupan na čitavom nizu drugih jezika.

Siri dolazi na novi iPad.

Facebook

Ovo je nešto što će biti vrlo važna promjena svima koji koriste Facebook na Apple uređajima. Baš kao što je Twitter doživio snažan rast u vidu integracije s iOS 5, tako će i Facebook imati isti tretman u iOS 6.

Korisnici će preko iOS 6 imati instant pristup Facebooku preko aplikacija, web browsera i preko Sirija, a developerima će se omogućiti jednostavan pristup kroz njihove aplikacije.

Facebook kontakti će biti integrirani u iOS 6, a mnogim će korisnicima najveća novost biti činjenica da će se događaji i rođendani moći sinkronizirati s kalendarom.

Novi dodaci za telefonsku aplikaciju

U aplikaciji za telefon, Apple je dodao novi mod koji će olakšati korisnicima podsjećanje da nekoga nazovu ili pošalju poruku, ukoliko to ne mogu odmah.

Dodaje se i „Do Not Disturb" mod, u kojem će poruke i dalje stizati na vaš mobitel, ali ekran se neće paliti, niti će telefon raditi ikakav zvuk.

FaceTime će od sada raditi preko telefonskih veza, što će ga učiniti direktnom konkurencijom Skypeu. Osim toga, kad netko nazove vaš telefon, moći ćete odgovoriti i na vašem iPadu ili Macu.

Fotografije

Korisnici će moći dijeliti grupe fotografija sa svojim prijateljima preko iClouda, a moći će ih i komentirati.

Mape

Još jedna od velikih promjena. Novi Apple Maps bit će integriran s Yelpom, a Apple radi i na svojem servisu za praćenje prometa, koji će nuditi podatke o prometu i nesrećama u realnom vremenu.

Apple donosi i iznimno kvalitetnu navigaciju na iPhoneu, kroz koju će vas voditi Siri, s čime bi klasični GPS navigacijski uređaji mogli postati stvar prošlosti.

Kako se za sada čini iz prvih demoa, nivo detalja na mapama je nevjerojatan, a navigacija njima vrlo je brza.

Gdje nabaviti iOS 6?

Developeri će već danas moći skinuti prvu beta verziju, dok ostali korisnici mogu očekivati iOS 6 na svojim uređajima do jeseni.

iOS će biti podržan na iPhoneu 3GS i novijima, drugoj i trećoj generaciji iPada te četvrtoj generaciji iPod toucha.

11.06.2012. 22:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh