« Život
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
SMRDIII

Sve što (ni)ste željeli znati o vjetrovima

Tek toliko da ne mislite da ste grozni, svatko to dnevno obavi desetak puta, a prosječno ispustimo oko dvije litre plina dnevno

Kakve obično ispaljujete?
Kakve obično ispaljujete? (Shutterstock)
Više o

smrad

,

vjetrovi

,

prdac

Vjetrovi su prilično neugodna pojava koje se sramimo čak i kad smo okruženi najbližima, osim onih likova koji misle da je fora ispaliti najjače ili se podrignuti iz pete. No, nekad nismo krivi za to, pa evo par činjenica koje bi vas mogle zanimati. Ili ne, ali mi ćemo ih svejedno spomenuti.

Dakle, vjetrovi mogu biti i bez mirisa, a njih uzrokuje progutani zrak, no oni puni "mirisa" bit će posljedica hrane pune sumpora - prokulica, badema, cvjetače ili brokule, a niti oni nakon mesa neće biti ništa manje smrdljivi.

Tek toliko da ne mislite da ste grozni, svatko to dnevno obavi desetak puta, a prosječno ispustimo oko dvije litre plina dnevno. Naravno, muškarci prosječno prde više od žena, obično zato što jedu brže i nije im neugodno ispaliti. 

I da, moguće je napraviti ono iz filmova - zapaliti prdac. Vjetar koji izlazi pun je hidrogena, zapaljivog plina, no svejedno nemojte to isprobavati. 

19.03.2015. 18:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh