« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
EHUD BARAK:

Sve opcije protiv Irana su otvorene

Izraelski ministri skaču jedan drugome u usta, jedan tvrdi da Izrael ne planira bombardirati Iran, a drugi da su sve opcije otvorene.

(Getty Images)
Više o

Izrael

,

Iran

,

Ehud Barak

,

Benjamin Netanyahu

,

Avigdor Lieberman

Izraelski ministar obrane Ehud Barak u srijedu je nakon sastanka s dužnosnicima administracije Baracka Obame u Washingtonu odbio isključiti mogućnost vojnog udara na Iran. Izjavu je dao samo nekoliko sati nakon što je izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman tijekom sastanka s ruskim premijerom Vladimirom Putinom, rekao da to Izrael neće činiti.

"Izrael ne planira bombardirati Iran", rekao je Lieberman, dok je Barak izjavio kako "ne mičemo niti jednu opciju sa stola". Barak je rekao da Izrael "podržava inicijativu Obamine administracije" da pokuša odgovoriti Iran od gradnje nuklearnog oružja, "ali vjeruje da ona treba biti ograničena na utvrđene rokove".

Barak je dodao i da će se iranske nuklearne ambicije uskoro moći potvrditi."Bilo da je riječ o kraju kolovoza, ili o početku ili sredini rujna, to će biti dovoljno da se shvati jesu li Iranci ozbiljni glede kompromisa ili samo nastoje dobiti na vremenu", zaključio je Barak.

Tijekom jučerašnje kulminacije najveće sigurnosne vježbe koja je održana u Izraelu, premijer Netanyahu također je izjavio da je vježba rutinska operacija koja nema nikakve veze s 'iranskom prijetnjom'.

Izvor: Hina

03.06.2009. 20:28:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh