« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine
MLJAC?

Sve blagodati kakao maslaca

Kakao maslac je jestiva biljna mast koja se dobiva se iz kakaovih zrna, a ima raznorazne primjene koje je dobro znati

Kakao maslac ima razne primjene
Kakao maslac ima razne primjene (Arhiva)
Više o

kakao maslac

Kakao maslac - prva stvar koja nam pada na pamet je mazanje raznoraznim kremicama, no zapravo se i on koristi se u kuhinji za izradu slastica.

Ipak, poznatiji je kao sastojak brojnih krema i drugih kozmetičkih proizvoda koji služe za njegu lica i tijela. Ima antiupalno djelovanje i djeluje kao antioksidans.

Što sve sadrži kakao maslac?

Kakao maslac može se jesti i sam, iako je jako mastan. Jedna žlica kakao maslaca sadrži 120 kalorija i 13.6 grama masti. Kakao maslac je dobar za kožu zbog sastojaka koje sadrži, a to su vitamin E i vitamin K te masne kiseline.

Za što sve služi?

Prženjem i prešanjem kakaovih zrna dobiva se masnoća, odnosno kakao maslac, a daljnjom preradom dobiva se kakao u prahu.

>> Prirodna sredstva protiv strija >>

Kakao maslac koristi se od davnina u medicini. Koristili su ga Asteci i Maje kojima je kakao služio i kao novčana valuta. Osim toga, kakao maslac je sastojak losiona za tijelo i raznih krema, a od njega se radi i balzam za usne. Također, može se miješati s drugim uljima kako bi imao još više pozitivnih utjecaja. Još jedna uloga kakao maslaca je i što je on glavni sastojak čokolade.

Prednosti kakao maslaca

Kakao maslac sadrži masne kiseline i zbog toga je dobar za kožu jer je hidratizira i vraća elastičnost. Bogat je fitokemikalijama koje usporavaju starenje kože te štiti kožu od negativnih utjecaja UV zraka. Također, ovaj maslac pomaže i kod raznih kožnih problema, namazan u tankom sloju može ubrzati zacjeljivanje rana i ožiljaka, ublažiti svrbež, a pomaže i kod drugih nepravilnosti na koži. Dobar je i za mazanje strija. Kakao maslac se na kožu nanosi u tankom sloju i umasira u zahvaćeno područje, a ovo je potrebno ponavljati dva puta dnevno. Ipak, ne preporuča se koristiti na licu jer zatvara pore.

>> Kako ubrzano postići neodoljivo preplanulu boju kože? >>

Kod kupovine proizvoda koji sadrže kakao maslac, važno je obratiti pozornost koji postotak maslaca proizvod sadrži jer mali postotak neće dati vidljive rezultate. Može se kupiti i kakao maslac u izvornom obliku u trgovinama zdrave hrane te se i tako može koristiti otopljen u posudi koja će biti u vrućoj vodi.

28.04.2021. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.04.2021. 18:14
    super mi je kakao maslac
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh