« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
"DEMOKRACIJA"

Suzavac i dimne bombe u rasnim nemirima u SAD

Napetost nije pala nakon nemira i pljačke koje su uslijedile nakon smrti Michaela Browna u subotu u kontroverznim okolnostima

Ovako se prosvjeduje protiv policijske brutalnosti
Ovako se prosvjeduje protiv policijske brutalnosti (Twitter)
Više o

Ferguson

,

St. Louis

,

policija

Policija je intervenirala su na zapaljenoj benzinskoj pumpi gdje su se prosvjednici okupili u Fergusonu, u predgrađu Saint-Louisa.

Policija je uhitila i dva novinara - Wesleyja Loweryja, izvjestitelja Washington Posta, te Ryana Reillyja iz Huffington Posta, koji su se nalazili u restoranu McDonalds u gradu. Pušteni su naknadno bez optužnice, ispričao je Lowery na twitteru.

U srijedu ujutro naoružani mladić teško je ranjen nedaleko mjesta prosvjeda koji su uslijedili nakon smrti Michaela Browna (18), kojega je u subotu usmrtio policajac iako je bio nenaoružan.

Po policiji okruga Saint-Louis koju citiraju lokalni mediji, mladić ranjen u srijedu, 19-godišnjak, pripadao je skupini od tridesetak osoba koje su se razbježale po dolasku policije, upozorene telefonom. Podigao je oružje i uperio ga u pravcu policajca koji je pucao u nekoliko navrata.

Napetost nije pala nakon nemira i pljačke koje su uslijedile nakon smrti Michaela Browna u subotu u kontroverznim okolnostima. 

14.08.2014. 11:56:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh