« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
&TD

Sutra počinje novi Ganz novi festival

Novi Ganz novi festival ujedno je i platforma za razmjenu ideja i uspostavljanje veza među umjetnicima

Novi Ganz novi festival
Novi Ganz novi festival (Arhiva)
Više o

SC kultura promjene

,

Teatar &TD

,

Novi Ganz novi festival

Drugo izdanje međunarodnog festivala razvojnog kazališta započinje u utorak 18. rujna u Studentskom centru u Zagrebu. Oslobođen žanrovskih granica, Novi Ganz novi festival, donosi kazališne predstave, performanse, instalacije, koncerte, predavanja i radionice te autore čija djela pomiču granice u današnjim umjetničkim izvedbenim praksama. Zamišljen kao prostor za predstavljanje mladih europskih i domaćih umjetnika, Novi Ganz novi festival ujedno je i platforma za razmjenu ideja i uspostavljanje veza među umjetnicima, ali i kulturnim djelatnicima i institucijama.

Festival započinjemo radionicom „Digitalne botanike i analogno generativnog dizajna" pod vodstvom Woeshi Leana (A), Christiana Anicha (A) i Martina Petera Lonrezna (A). Radionica se održava od 17 do 21h do 23. rujna u prostoru I'MM Media Laba, a teži rasvijetliti načine kreiranja organskih struktura i vizualne prirode, u kombinaciji s urbanim prostorima kao dodatnim medijem.

Premijerom predstave „EDEN" u 19 h u polukružnoj dvorani Teatra ITD slovenska umjetnica Mala Kline suprotstavlja dva svijeta koja su istovremeno prisutan u susretu izvođača i publike. Ovdje i sada kazališnog susreta suprotstavlja se carstvu slika koje lebde u prostorima unutar, izvan i između tijela.

U 21 i 21.30 h (dvorana SEK) Zrinka Šimičić Mihanović u plesnoj predstavi „Titraji" promišlja o percepciji plesa, o osjetima koji sudjeluju u toj percepciji, o kinestetičkoj empatiji, a onda i istraživanjima o aktivnosti zrcalnih neurona.

Za sam kraj prvoga dana festivala rasplesat će vas zagrebački osmeročlani vokalno instrumentalni sastav Drvored. Ovaj mali orkestar, bez dirigenta, stvara zanimljiv glazbeni izričaj u različitim ritmičkim zalogajima te glazbenim stilovima. Koncert je na rasporedu u 22 h u atriju Teatra &TD.

Ulaz na festival je besplatan, no, dobro je rezervirati ulaznicu na ganznovifestival@gmail.com.

Više detalja o ostatku festivala potražite na http://ganznovi.sczg.hr, a pogledajte i festivalski trailer:

17.09.2012. 12:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh