« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Zakulisne igrice

Sutlić otpušta četvero uglednih novinara s HTV-a?

Novinari koji su potvrdili da je glavni ravnatelj HRT-a doista uvrijedio novinarku Ivanu Dragičević Veličković mogli bi dobiti otkaz ugovora o radu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

HRT

,

Vanja Sutlić

,

novinari

,

otkazi

,

uvreda

,

Ivana Veličković Dragičević

I još jedna afera kojom nas zabavlja ekipa s HTV-a. Naime, četvero uglednih televizijskih voditelja i novinara našlo se pod paljbom Vanje Sutlića zbog iznošenja u javnost termina četnička kurvetina, kojim se ravnatelj navodno obratio njihovoj kolegici.

Kako prenosi Jutarnji list, radi se o novinarima Maji Sever, Leli Knežević, Robertu Zuberu i Sanji Mikleušević Pavić.

Iz Pravne službe HRT-a prozvanim novinarima već se danima nitko ne javlja, a dopiru i informacije da će im otkaz biti temeljen na tome što se nisu htjeli očitovati o slučaju.  No novinari su samo tražili dvodnevnu odgodu, kako bi svemu mogao prisustvovati i njihov odvjetnik Čedo Prodanović.

Iz Pravne službe nitko im se nije javio čak ni kada su tražili novi termin. Oglušila se i na zahtjev novinara da im se pošalje sadržaj i obrazloženje prijave kako bi se njihov odvjetnik mogao pripremiti. I sama je prijava nejasna jer su novinari najprije prozvani zbog kršenja Etičkog kodeksa, za što nije nadležna Pravna služba, a potom i za kršenje Pravilnika o radu, ali s time da nisu navedene točke koje su prekršene.

S obzirom da se novinari, za razliku od svojih šefova, ne mogu očitovati u medijima o ovom slučaju jer bi prekršili televizijska pravila, čini se da će morati zatražiti i zaštitu Programskog vijeća HRT-a.

 

24.10.2009. 21:11:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh