« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
sreća u nesreći

Kapetan i kormilar na alkotestu s dežurnim časnikom

Trajekt "Marko Polo" brodara Jadrolinije Rijeka nasukao se noćas oko 2,50 sati na plićini otočića Sit između otoka Žuta i Pašmana

(Marija Mihić/Cropix)
Više o

trajekt Marko Polo

,

nasukani brod

Srećom nitko nije ozlijeđen niti zasad ima onečišćenja mora, izvijestili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje i PU šibensko kninske.

Na brodu, dužine 128,13 metara, bilo je 41 putnika i 64 članova posade te 18 vozila, a plovio je na redovnoj dužobalnoj liniji Rijeka - Split - Dubrovnik - Bari (Italija), priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Po dojavi na mjesto pomorske nesreće isplovili su brodovi Lučke kapetanije Šibenik i šibenske Pomorske policije te brodica Lučke kapetanije Zadar. Daljnje aktivnosti koordiniraju Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci i tim za potporu brodu u opasnosti Jadrolinije.

Na mjesto nesreće upućeni su i ronioci koji će utvrditi oštećenje broda. Inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Šibenik utvrdit će uzroke te pomorske nesreće. Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je da bi odsukavanje trebalo biti organizirano tijekom jutra.

Putnici prevezeni u Biograd

Četrdeset i jedan putnik i četiri člana posade s Jadrolinijinog trajekta "Marko Polo", prevezeni su katamaranom "Karolina" u Biograd, odakle će autobusima biti prevezeni u Split, potvrdila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

"Ministar Božidar Kalmeta je osnovao povjerenstvo koje će istražiti uzrok nasukavanja trajekta Marko Polo", rekla je Halužan dodajući da su na mjesto nesreće jutros upućeni brodovi Lučkih kapetanija Šibenik i Zadar te šibenske Pomorske policije, kao i inspektroi sigurnosti plovidbe.

Još nije poznato hoće li tijekom današnjeg dana biti moguće organizirati odsukavanje "Marka Pola", naglasila je Halužan, dodajući da su za danas najavljeni jaki udari bure na području na kojemu je brod. Zbog odsukavanja na mjesto nesreće upućeni su brodovi "Gea" i "Delta", napomenula je Halužan.

Tijekom dana na mjesto nesreće stigli su i inspektori, koji su kapetana, kormilara i dežurnog časnika ispitali i obavili alkotest, no još uvijek nema informacija o stvarnim razlozima nasukavanja. (hina/metro-portal)

 

24.10.2009. 20:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh