« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
BEOGRADSKI TISAK

Susretom Josipovića i Tadića nastupilo je novo razdoblje

Beogradski tisak posvetio je veliku pozornost prvom službenom posjetu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Srbiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tea Cimaš/CROPIX)
Više o

Boris Tadić

,

mediji

,

Ivo Josipović

,

susret

,

Đurđica Delić

Kako prenosi dnevnik "Politika", predsjednici Hrvatske i Srbije, Ivo Josipović i Boris Tadić ocijenili su u Beogradu da je u odnosima dve zemlje nastupilo novo razdoblje.

Josipović je, navodi taj list, na prijemu za umjetnike, novinare i pisce, održanom u beogradskom restoranu Kalemegdanska terasa, rekao da novo vrijeme predstavlja zapravo "normalno" vrijeme, poslije svega što se događalo u odnosima Srbije i Hrvatske.

"Večernje novosti" u tekstu naslovljenom "Pomirenje prije svega" piše kako će pomirenje u regiji ubuduće biti u samom vrhu političkih agendi dvojice predsjednika, da će se Srbija i Hrvatska međusobno podupirati na europskom putu, a duga lista otvorenih pitanja rješavati se na razini dviju vlada.

Josipović iz Srbije odlazi s osjećajem da je u Beogradu veoma dobro primljen, kao i da je u predsjedniku Tadiću našao partnera s kojim ima iste ciljeve - normalizaciju odnosa i proces pomirenja, navodi taj dnevnik.

Dnevni list "Danas" prenosi izjavu srbijanskog predsjednika u kojoj on kaže kako ne zna kakvi će biti konačni komentari, razmatranja i analize posjeta, ali da zna da su građani Beograda predsjednika Josipovića dočekali aplauzom.

Tadić je, dodaje taj dnevnik, Josipovića pozvao da se ne sastaju samo službeno ili pred kamerama, već da to čine i u neformalnim razgovorima i tako razbiju tradicionalni pristup politici.

Dnevnik "Blic" piše kako je hrvatski predsjednik u razgovoru s predstavnicima nevladinih organizacija iz Srbije kazao da će nastaviti pridonositi pomirenju u regiji, ističući da je u predsjedniku Tadiću našao partnera sa kojim ima iste ciljeve kada je reč o stradanju, pomirenju i žrtvama. (hina/metro-portal)

20.07.2010. 11:43:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh