« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
KRENULA RASPRAVA

Bandić se konačno ukazao na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine

Izvanredna sjednica zagrebačke Gradske skupštine o "slučaju Varšavska" počela je u Staroj gradskoj vijećnici u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Varšavska

,

zemlja čudesa

"Ne damo Varšavsku" i "Bandića na referendum" parole su s kojima su aktivisti dočekali gradonačelnika i sudionike izvanredne skupštinske sjednice ispred ulaza u vijećnicu tražeći raspisivanje referenduma za smjenu gradonačelnika.

Većina gradskih zastupnika odazvala se sjednici, a među njima su i zastupnici iz redova HDZ-a, koji su ranije bili najavili da neće doći jer odbacuju odgovornost za početak gradnje u Varšavskoj budući da su i u vrijeme odlučivanja o tome bili u oporbenim redovima, kao što su to i danas.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem najavio je da će danas zastupnici raspravljati o svim događajima koji su doveli do početka gradnje u Varšavskoj i o tome donijeti svoje zaključke.

Prije skupštinske sjednice održana je i sjednica skupštinskog Odbora za predstavke i pritužbe građana na kojoj je, na temelju pritužbi stanara u stambenom bloku kod Cvjetnog trga, obavljen "očevid" udaljenosti zida stambeno-poslovne građevine 'Cvjetni' od dvorišne zgrade Ilica 11 i drugih pritužbi stanara Božićević, Vugrinec i Švaco.

Iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva poručili su da neće nazočiti sjednici jer su, kako tvrde, riješili u potpunosti provjeru zakonitosti izrade i donošenja prostornih planova. Sjednici je, pak, nazočan načelnik zagrebačke policije Tomislav Buterin. (hina/metro-portal)

20.07.2010. 12:17:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh