« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
'NAPLATA' TRAGEDIJE

Suspendirani Medak i Rogulj, otkazi slijede

Istraga HŽ-ovog povjerenstva je u tijeku, tračnice još uvijek nisu očišćene, a olupina vlaka još nije maknuta s mjesta tragedije

(Paun Paunović/CROPIX)

Direktor ekologije i zaštite HŽ-a Ivan Medak i voditelj splitskoga Područnog odjela zaštite od požara Drago Rogulj s današnjim su danom privremeno udaljeni iz HŽ-a, a pokrenut je i postupak izvanrednog otkazivanja ugovora o radu, priopćio je HŽ holding.

Medak i Rogulj su dvojica od pet osumnjičenih za teško kazneno djelo opće opasne radnje zbog koje se u Rudinama kod Kaštela 24. srpnja dogodila željeznička nesreća u kojoj je šestero putnika poginulo, a 55 ih je teže i lakše ozlijeđeno. HŽ navodi da Povjerenstvo za istragu "izvanrednog događaja nagibnog vlaka nastavlja rad na terenu, analizira prikupljeni materijal, razgovara sa sudionicima nesreće te provodi druge aktivnosti predviđene svojim ovlastima."

U HŽ-ovu priopćenju također se napominje da je dionica pruge Perković-Split i dalje zatvorena za sav promet, a putnici se prevoze autobusima. Naime, nagibni vlak koji je prije pet dana izletio s tračnica još uvijek stoji na mjestu tragedije, a pruga još nije očišćena od spornog retardanta zbog nedostatka adekvatnog sredstva.

Izvor: Hina

29.07.2009. 14:42:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh