« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
KRŠENJE STATUTA

Suspendiran Pero Kovačević, 90 dana ne smije obavljati stranačke dužnosti

"Odluka je donesena uslijed učestalog kršenja Statuta stranke te nekoordiniranog i neusklađenog istupanja u javnosti i medijima", ističe se u priopćenju stranke HSP dr. Ante Starčević

Pero Kovačević
Pero Kovačević (YouTube)
Više o

Pero Kovačević

,

suspenzija

,

HSP dr. Ante Starčević

Pero Kovačević, zamjenik predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević, suspendiran je jednoglasnom odlukom Predsjedništva stranke sa svih stranačkih dužnosti na rok od 90 dana, priopćeno je iz stranke, prenosi Hina.

"Odluka je donesena uslijed učestalog kršenja Statuta stranke te nekoordiniranog i neusklađenog istupanja u javnosti i medijima", ističe se u priopćenju koje je stranka poslijepodne uputila medijima. U telefonskom razgovoru za Hinu glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević, Pero Ćorić, kazao je kako je "točka na i" ove odluke bio Kovačevićev jučerašnji govor na prosvjedima.

"Kovačević je već duže vrijeme samostalno istupao u medijima i javnosti pa je u dva navrata i pismeno upozoravan da istupi moraju biti koordinirani. No, on to nije shvatio ozbiljo i stranka to više nije mogla tolerirati", istaknuo je Ćorić. Dodao je da je HSP dr. Ante Starčevića "u više navrata upozoravao na grijehe vlade po pitanju branitelja i upozoravao na neprovođenje gospodarskih reformi", ali da "ne može poduprijeti ljude koji pale bilo kakve zastave, napadaju policiju i žele uvesti anarhiju". "Pero Kovačević se nije uklapao u takvu koncepciju pa je na 90 dana suspendiran sa stranačkih dužnosti", izjavio je Ćorić.

05.03.2011. 20:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh