« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
treće polufinale

Twirler Tihomir izravno u finale, žiri odabrao stepere

Malo manje inspirativna večer potencijalnih finalista ipak iznjedrila dva sjajna nastupa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot)
Više o

Supertalent

,

polufinale

,

Nikola Pavličević

,

Show Team

,

Lenny Damijanić

,

Dušan Janjatović

,

Adrijana Vidović

,

Floor Shakers

,

Tihomir Bendelja

,

Gradska limena glazba

,

Step by step

,

Marijan Gačić

Treće polufinale Supertalenta otvorio je plesni studio Show Team iz Knina s nastupom na muziku Jacksonovog Thrillera, s bogatom kostimografijom. Unatoč trudu, nisu uspjeli oduševiti žiri jer su svi članovi imali neke primjedbe na izvedbu, no nisu dobili niti jedan X, pa im je preostalo čekati da vide koliko podrške mogu dobiti putem telefona.

Sljedeći su nastup imali Damijanići, mali bubnjar Lenny i ponosni tata Dejan koji inače gitarom prati sina. Za polufinalni nastup tata je uzeo harmoniku i vesela familija navalila je na uspješnice Gustafa. Lennyjeva vještina i ovaj je put razveselila publiku, naročito solaža na kraju prvog dijela.

Dejan je tada uzeo gitaru i pratio sina koji se potrudio odsvirati zahtjevniji ritam. Za kraj su zajedno otpjevali Fridu od Psihomodo popa i digli publiku na noge. Nakon nastupa Lenny je izveo i kratak ples u stilu Michaela Jacksona, što je oduševilo čak i Merlića.

Koktel majstor  Dušan Janjatović već je u kvalifikacijama pokazao zašto je višestruki prvak Hrvatske u spravljanju raznih napitaka, a predani je barmen jednako vješto odradio i polufinalni nastup. Iako je jedna flaša završila na podu, ostatak je bio impresivan, s čime se uz publiku složio i žiri.

Adrijana Vidović ovoga je puta odabrala One Moment in Time od Whitney Houston, pokazavši raspon glasa, no uspjela je zaraditi i X od Merlića nakon nekoliko manje uspješnih prelaza, što je ipak nije previše zbunilo. Na kraju su Nina i Enis poželjeli Adrijani finale i komplimentirali njenu boju glasa.

Floor Shakers Crew iz Zadra ponovno je imala vickast nastup, no ovoga je puta bilo nešto više grešaka i zezancije nego što je Merlić želio. Ipak, Nina Badrić i Enis Bešlagić pokazali su puno više oduševljenja, kao i publika, tako da su mladi Zadrani pobrali zaslužen pljesak publike.

Beatboxer Marijan Gačić u kvalifikacijama je potpuno razvalio žiri, a i u finalu mu nije trebalo puno da uključi Merlića i publiku u pljesak i pratnju. Bešlagiću ipak nije sjeo, bez obzira na istovremeno pjevanje i davanje ritma, pa je dobio X prilično brzo. Merlić mu je uvalio još jedan uz smijeh, jer je Marijan zadnju pjesmu posvetio njemu.

Začudnu vještinu s mažoretskim štapom ponvono je prikazao Tihomir Bendelja, koji je već na izlasku na pozornicu zaradio vriskove ženskog dijela publike, koji su potrajali i većim dijelom impresivnog nastupa. Jedano ispadanje štapa nadoknadio je ubacivši još jedan u igru. Merlić je bio fasciniran, Nina Badrić i Enis su se pridružili komplimentima, tako da je mladi twirler otišao zadovoljan.

Daruvarska Gradska limena glazba obradila je hit Village People Y.M.C.A. zvučeći pritom kao vrlo dobro uvježban big band, što je publika na kraju nagradila dugim pljeskom. Nakon njih na pozornicu je izašao trinaestogodišnji Nikola Pavličević, koji je u kvalifikacija uletio Nini Badrić s cvijetom i Sinatrom, što je bilo dovoljno za polufinale uprkos katastrofalnom engleskom.

Za polufinale je odabrao klasičnu talijansku kuruzu istog imena, prilagodivši izgled i pokrete magli na pozornici. Publika ga je odlično prihvatila, a žiri je bi pun komplimenata uz dodatan savjet Merlića da je pjesma bila za odrasliju osobu, ali su se svi složili da je izvedba bila dobra.

Plesači iz Step by stepa pokazali su možda i najdorađeniju koreografiju, sjajno ukomponirane kostime i nevjerojatnu uigranost, karakterističnu za vrhunske step nastupe. Publika i žiri dali su jednako vrijedne komplimente, Merlić i ekipa pohvalama a publika dugim i snažnim pljeskom.

Najveći broj glasova publike dobio je Tihomir Bendelja i izravno ušao u finale, a drugoplasirani su bili mali Lenny i njegov tata Dejan te Step by step.

20.11.2009. 22:35:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    03.01.2010. 07:24
    drago mi je da je on pobjedio
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh