« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
GLAZBA

Sunčana strana Prisavlja ide dalje

HRT-ova " od 16. do 19. kolovoza nastavlja sa svojim ljetnim programom te najavljuje goste...

Sunčana strana Prisavlja
Sunčana strana Prisavlja (Arhiva)
Više o

Sunčana strana Prisavlja

U nedjelju, 16. kolovoza, u 21 sat, sviraju Lili Gee, autorski projekt Lidije Graovac (Soul Fingers) i Miroslava Odaka, te velikogoričko/zagrebački indie pop rock bend Mel Camino, a u ponedjeljak, 17. kolovoza,  u 21 sat, Tursiti i Marko Rudelić. Koncerti će se emitirati i na Trećem programu HTV-a.

U utorak, 18. kolovoza, u 20 sati, stižu na HRT-ovu ljetnu pozornicu stižu predstavnici suvremene plesne scene: Žak Valenta uz učenice Škole za suvremeni ples Ana Maletić, koje su otvorile plesni program EPK s kultnom predstavom ''Hodačice'' - a sada otvaraju i plesnu Sunčanu stranu Prisavlja. S Martinom Nevistić, Koraljkom Begović, Ivom Nerinom Sibilom razgovaraju moderatorice emisije Katja Šimunić (urednica na Hrvatskom radiju) te Maja Njirjak (urednica emisije), a teme su:  plesni festivali i programi u vrijeme epidemije virusa COVID-19. Gledati ćemo inserte plesnih izvedbi, a video-razglednicom javljat će nam se i Jonathan Burrows, Joy Alpuerto Ritter, te Marjana Krajač iz SAD-a.

Potom slijedi koncert grupe Adastra, a i taj ćemo program izravno prenositi na HTV3.

U srijedu, 19. kolovoza, od 20 sati, publiku na Prisavlju 3 čeka raznolik program: u 21 sat nastupa Porinom nagrađeni glazbenik Tomislav Goluban, a uoči koncerta u goste pozivamo književnike, nomade, putopisce i sanjare. Emisiju smo nazvali „Putovanje po mojoj sobi", s nama će putovati Marko Pogačar, Hrvoje Ivančić, Maja Klarić, Davor Rostuhar i mnogi drugi. Voditelji kroz tu prisavsku večer su Vlatka Kolarović i Gordan Nuhanović, a razgovarat ćemo o putovanjima, virtualnim kretanjima, novim oblicima okrivanja svijeta.
Nakon koncerta prikazujemo kultni film „Posljednji kineski car".

Ulaz je kao i do sada besplatan, a publika se treba prijaviti na e-adresu: suncana.strana@hrt.hr.
Prijave za koncerte Sunčane strane Prisavlja

15.08.2020. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh