« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
UBIO SE? HM...

Sumnjiva smrt najžešćeg Putinovog kritičara

Britanska policija smatra smrt ruskog milijardera Borisa Berezovskog "nerazjašnjenom" i provodi istragu kako bi utvrdila okolnosti njegove smrti

Boris Berezovski
Boris Berezovski (Wikipedia)
Više o

Vladimir Putin

,

Boris Berezovski

Glasnogovornik Borisa Berezovskog potvrdio je da je ruski milijarder umro u 67. godini objasnivši da mu je to javio njegov odvjetnik.

Riječ je o jednom od najžešćih kritičara Vladimira Putina koji je čak u svibnju 2012. ponudio nagradu onima koji "uhite opasnog zločinca Putina".

Kako pišu britanski mediji,  ruski poslovni čovjek je pronađen mrtav u subotu ujutro u svojoj kući u Surreyju. Bivša siva eminencija Kremlja u vrijeme Borisa Jeljcina koji je s dolaskom na vlast Vladimira Putina pao u nemilost, 2003. je dobio status političkog emigranta u Velikoj Britaniji.

Moskva je u više navrata, bezuspješno, tražila od Londona izručenje tog kontroverznog poduzetnika koji je u Rusiji optužen za pozivanje na državni udar. U Rusiji su protiv njega pokrenute brojne istrage. Britanska policija smatra smrt ruskog milijardera Borisa Berezovskog "nerazjašnjenom" i provodi istragu kako bi utvrdila okolnosti njegove smrti koja se dogodila u Ascotu, u Berkshireu, na jugu Engleske.

"Njegova se smrt zasad smatra nerazjašnjenom i iscrpna istraga je u tijeku", priopćila je policija zadužena za istragu.

"Danas (subota) smo primili poziv u 16.18 sati po srednjoeuropskom vremenu osobe koja je bila zabrinuta za zdravstveno stanje muškarca s prebivalištem u Ascotu", dodala je hitna medicinska služba. "Poslali smo vozilo hitne pomoći s nekoliko stručnjaka. Na licu mjesta je potvrđena smrt šezdesetsedmogodišnjaka", dodaje taj izvor. "Smrt se smatra nerazjašnjenom i predmet je policijske istrage", rekla je glasnogovornica hitne medicinske službe.

Vijest o smrti ruskog oligarha javio je agenciji France Presseu njegov glasnogovornik Tim Bell koji nije rekao ništa o okolnostima smrti. Ugledni ruski odvjetnik Aleksandar Dobrovinski rekao je na ruskoj televiziji da se oligarh ubio, ali britanski mediji nisu potvrdili tu informaciju.

24.03.2013. 11:29:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh