« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
ANDRIJA HEBRANG:

Sukoba u HDZ-u nema, idemo dalje kao i do sada

Hebrang je potvrdio ono čega smo se svi 'bojali' rekavši kako građani nemaju razloga za strah jer Hrvatska ide dalje kao i prije Sanaderove ostavke

(Neja Markičević, CROPIX)
Više o

HDZ

,

Berislav Rončević

,

Jadranka Kosor

,

Andrija Hebrang

,

Ivo Sanader ostavka

Predsjednik Kluba HDZ-a Andrija Hebrang odlučno je danas odbacio mogućnost da je bivši premijer Ivo Sanader ostavku podnio zbog sukoba s 'desnom strujom' u HDZ-u, koji je navodno izazvala afera oko nabavke vojnih kamiona bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića.

"Moram reći da sam se žestoko nasmijao kad sam na jednom portalu pročitao tu vijest i da sam već rekao da je taj portal otvorio humorističku stranicu. Mi smo svi desni. Svi smo pristalice stranke i politike desnoga centra i time se uklapamo u većinsku političku grupaciju u Europskom parlamentu", pojasnio je Hebrang. Naglasio je da će sadašnja parlamentarna većina zadržati vlast te da će nova vlada, koju bi trebala voditi Jadranka Kosor, "nastaviti istim smjerom kojim je vozila Vlada premijera Sanadera".

Ustvrdio je da unutar stranke nije bilo nikakva sukoba, a posebno je odbacio tvrdnje da se s premijerom Sanaderom posvađao na burnoj sjednici Predsjedništva u ponedjeljak, a odbacio je i da u HDZ-u postoje oprečna mišljenja o Rončevićevoj ulozi u spornoj nabavci vojnih kamiona.

"U ponedjeljak uopće nije bilo sjednice Predsjedništva. Tu sam večer proveo u Zračnoj luci Zagreb. O svađi nema ni govora. Premijer i mi nikad nismo imali različit stav o slučaju nabavke kamiona. Sigurni smo da je sve bilo u redu, da se radi o političkoj podmetaljci ili o nesporazumu koji će uskoro biti izglađen. Ako istraga dokaže suprotno, mi ćemo priznati svoju pogrešku, ali tu smo mi i premijer Sanader bili potpuno na istom smjeru, da je Rončević apsolutno nedužan", rekao je Hebrang.

Naglasio je i da građani nemaju razloga za bojazan zbog premijerove ostavke. "Hrvatska ide naprijed, kao što je išla i prije ostavke premijera Sanadera. Ništa se nije i neće dogoditi, jer je Hrvatska stabilna država, sa stabilnim institucijama, koje će i u ovom trenutku odraditi svoje poslove i sa stabilnom demokracijom", kazao je Hebrang i dodao da je Hrvatska spremna za stanje oko pregovora s EU, koje ne smatra kriznim.

"Krizna bi bila situacija da smo bez plana. Imamo potpuno jasan plan. Sabor će prihvatiti ostavku, predsjednik Mesić, koji je vrlo razumno i korektno nastupio, dat će mandat novoj mandatorici, koja će sastaviti vladu, koju će potvrditi Hrvatski sabor i za tjedan dana Hrvatska će imati vladu koja će nastaviti raditi kao i do sada", uvjeren je Hebrang.

Izvor: Hina

02.07.2009. 13:24:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh