« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NARAVNO

Sueski kanal će se širiti?

Uprava Sueskog kanala (SCA) razmatra proširenje i produbljenje južnog dijela plovnog puta koji je tijekom ožujka bio blokiran šest dana zbog zaglavljenog kontejnerskog broda

Treba spriječiti probleme na vrijeme
Treba spriječiti probleme na vrijeme (Arhiva)
Više o

Sueski kanal

,

Suez

Rabie je predstavio plan na događaju kojem je prisustvovao egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi, prema čijem bi mišljenju projekt trebao biti dovršen za najviše 24 mjeseca.

SCA namjerava proširiti 30 kilometara dugu najjužniju dionicu plovnog puta između grada Sueza i područja Gorkih jezera za 40 metara prema istoku, rekao je Rabie. Osim toga, isti dio planira produbiti sa 66 do 72 stope.

Drugi plovni trak kanala koji je otvoren 2015. godine sjeverno od Velikog gorkog jezera radi omogućavanja dvosmjernog prometa, bio bi produžen za 10 km na južnoj strani jezera, čime bi dosegao ukupnu duljinu od 82 km i omogućio prolazak više brodova, izjavio je Rabie.

Sisi je naglasio da je razmatranju planova o proširenju kanala doprinijelo zaglavljenje 440-metarskog kontejnerskog broda Ever Given koje se dogodilo 23. ožujka.

Brod natovaren tisućama kontejnera trenutno se nalazi na području Velikog gorkog jezera, a SCA i japanski vlasnik Ever Givena, Shoei Kisen, vode spor oko zahtjeva Uprave kanala za naknadu štete.  

12.05.2021. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.05.2021. 10:33
    pametan potez
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh