« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Suđenje Glavašu odgođeno

Nova odvjetnica proučava predmet

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

suđenje

,

ratni zločin

,

Ivica Krnjak

Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima danas je na zagrebačkom Županijskom sudu ponovno odgođeno kako bi nova odvjetnica drugooptuženog Ivice Krnjaka do sutra temeljitije proučila predmet.

Zbog sumnje da Krnjakov odvjetnik Domagoj Rešetar nedolaskom na rasprave odugovlači suđenje Krnjaku je na prošloj raspravi dodijeljena odvjetnica po službenoj dužnosti Vesna Zaninović.

Iako je već sudjelovala u ovom suđenju, odvjetnica Zaninović je zatražila nov rok da potanje prouči predmet, pa je sudac Željko Horvatović raspravu odgodio do sutra.

Krnjak je, međutim, kazao da je nezadovoljan odvjetnicom koju mu je dodijelio sud, pa će potražiti novog branitelja. No odvjetnik po njegovu izboru u sudnici će moći biti jedino uz Vesnu Zaninović.

Sud je odvjetnika po službenoj dužnosti Krnjaku dodijelio jer bi 7. rujna, ako se do tada ne održi nijedno ročište, suđenje moralo početi iznova.

Sudac Horvatović je izvijestio i da su ga dvoje svjedoka iz Srbije, Snježana i Rajko Berić, pismeno obavijestili da ne žele svjedočiti u ovom postupku. Svjedoci, naime, ne žele doći u Hrvatsku, a ističu da su u velikom strahu jer im se, kao su ustvrdili, ovdje prijeti. (HINA)

01.09.2008. 11:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh