« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
ZAVRŠIO 10. ŠPANCIRFEST

Fun Loving Criminalsi zatvorili Špancirfest

10.000 posjetitelja u baroknom je gradu uživalo u rock atrakciji i vatrometu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrej Svoger, Cropix )
Više o

špancirfest varaždin

,

Fun Loving Criminals

U deset dana trajanja posjetitelji Špancirfesta imali su priliku uživati u 250 programa. Od koncerata, predstava za sve generacije, izložbi, performansa, pa sve do različitih uličnih događanja. Nastupilo je ukupno 1600 glumaca, performera, glazbenika i akrobata iz dvadesetak europskih i svjetskih zemalja.

Prema neslužbenim procjenama Varaždin je u deset dana posjetilo oko 200 tisuća "špancirera". Osim iz Hrvatske veliki broj gostiju došao je iz susjedne Slovenije, Austrije, Mađarske, a bilježi se i dolazak turista iz Španjolske te dalekog Japana.

Ovogodišnji Špancirfest privukao je i veliki broj osoba iz javnog i političkog života Hrvatske. Tako su se Varaždinom "špancirali" ministar kulture Božo Biškupić, članovi vladinog ureda za odnose s javnošću predvođeni glasnogovornikom Zlatkom Mehunom, čelni ljudi oporbenih stranaka Zoran Milanović i Vesna Škare-Ožbolt, veleposlanica Australije Tracy Reid i mnogi drugi.

Varaždinski Špancirfest održan je u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom grada Varaždina. (HINA)

01.09.2008. 09:54:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh