« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

HDZ-ov predsjednički kandidat ne mora biti iz stranke

Zašto bi uspješna stranka za kandidata uzela gubitnika

Sanader, Primorac i Kosor s učenicima V. gimnazije
Sanader, Primorac i Kosor s učenicima V. gimnazije (Davor Pogančić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

predsjednički kandidat

Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader kazao je danas kako nije nužno da HDZ-ov kandidat za predsjednika države bude netko iz stranke.

"Kandidat HDZ-a će biti onaj tko ispunjava Ustavom predviđene uvjete. Dakle, nije nužno da bude iz stranke, ali nije ni isključeno da mu to što je u stranci bude prednost", odgovorio je Sanader nakon današnjeg prijema mladih informatičara na pitanje je li sigurno da će HDZ-ov predsjednički kandidat biti iz stranke.

Odbacio je ideju da bi HDZ trebao podržati kandidaturu Miroslava Tuđmana, ističući kako HDZ-u ne trebaju politički gubitnici.

"Zašto bi uspješna stranka, koja je dva puta pobijedila na izborima, za svog kandidata uzela gubitnika", rekao je Sanader, podsjetivši da birači nisu dali podršku dosadašnjim projektima Miroslava Tuđmana.

Komentirajući izjavu HSLS-ovca Ivana Čehoka da bi trebalo revidirati koalicijski sporazum između HDZ-a te HSS-a i HSLS-a, kazao je da "Čehoku svako malo treba medijska pozornost, jer će se na lokalnim izborima vjerojatno ponovno kandidirati za varaždinskog gradonačelnika".

"Koalicijski sporazum je čvrst, dobar i Vlada odlično funkcionira", dodao je.

Kazao je i kako u HDZ-u još ne razmišljaju tko će u Saboru naslijediti HDZ-ovca Miroslava Škoru koji je najavio povlačenje iz politike. Sanader tvrdi da Škorina odluka još nije konačna. (HINA)

01.09.2008. 19:29:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh