« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Sudar aviona na splitskom aerodromu

Ruski Tupoljev krilom je udario talijanski Airbus, nema ozlijeđenih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivana Marinić Kragić / CROPIX)
Više o

sudar aviona

,

Zračna luka Split

,

tupoljev

U splitskoj Zračnoj luci u nedjelju je ruski putnički zrakoplov "tupoljev" prilikom ulaska na platformu krilom udario u rep talijanskog putničkog zrakoplova "airbus" i otkinuo mu dio repnog stabilizatora, no putnici i posada u oba zrakoplova prošli su bez ozljeda, priopćeno je iz Ministarstva prometa.

Tupoljev TU 204 ruskog zrakoplovnog prijevoznika "Mineralne vode" sa 180 putnika i 10 članova posade udario je krilom u repni horizontalni stabilizator zrakoplova airbus 320 talijanskog prijevoznika "Wind jet". Uslijed udarca ruski je zrakoplov talijanskom otkinuo dio repnog stabilizatora.

S obzirom na oštećenje, talijanski zrakoplov ostat će u Splitu do zamijene repnog stabilizatora, dok će ruski zrakoplov poletjeti za moskovski aerodrom Vnukovo nakon odobrenja ruskih zrakoplovnih vlasti i suglasnosti hrvatskih zrakoplovnih vlasti.

Tupoljev je sletio u Split u 8,48 sati iz Vnukova, jedne od zračnih luka u Moskvi, dok je airbus trebao poletjeti za Palermo u 9,10 sati i u njemu je u trenutku sudara bilo 93 putnika i 6 članova posade.

Hrvatski istražitelj za zrakoplovne nesreće istražit će okolnosti ove ozbiljne zrakoplovne nezgode, o kojoj je izvijestio svog talijanskog kolegu, kaže se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

10.08.2008. 23:25:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh