« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Radin proziva HDZ

Problemi oko fašističkih grafita u Poreču posvađali koalicijske partnere

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić / CROPIX)
Više o

grafiti

,

Marino Roce

,

Furio Radin

Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin ocijenio je danas kako izjave tajnika županijskog HDZ-a Istre Marina Roce na konferenciji za novinare u petak navode na zaključak da istarska organizacija HDZ-a ne želi identificirati protuhrvatske autore grafita s fašističkim obilježjima u Poreču, iako to službeni Zagreb, kako je istaknuo, i te kako želi.

Radin se u današnjem priopćenju osvrnuo na izjavu tajnika istarskog HDZ-a Marina Roce da će "policija tek kada bude otkrila inicijatora preimenovanja kina u Puli iz 'Zagreb' u 'Valli' vjerojatno otkriti autora protuhrvatskih grafita u Poreču". To preimenovanje "podsjeća na fašizam te smatram da je to prvi grafit koji je ispisan na ovom području, a tek nakon tog događaja uslijedili su grafiti u Poreču", kazao je Marino Roce na konferenciji za novinare u Puli 8. kolovoza.

"Pokušaj umanjivanja značaja grafita s fašističkim i nacističnim sadržajem, koji su se u posljednje vrijeme pojavili na Poreštini te njihovim prigodnim i zlonamjernim dovođenjem u vezu s nazivom jednog kina, govori kao da tajnik HDZ-a Istre Roce ne želi identificirati počinitelje", navodi Radin u današnjem priopćenju za javnost.

Dodao je da to zbunjuje sve one koji znaju da "službeni Zagreb i te kako to želi", jer takvi grafiti, "bez obzira na njihovo porijeklo, protiv su interesa ove hrvatske vlade".

"Smatram da kada se traže šampioni hrvatske gluposti njih ne treba tražiti nužno u oporbi, a najmanje u IDS-u, dovoljno je posjetiti pulsku podružnicu HDZ-a i tamo se malo zaustaviti," kaže u priopćenju Radin, koji drži kako kako "pulski HDZ svoje slabe izborne izglede pokušava popraviti preko leđa Talijana". (HINA / METRO)

10.08.2008. 23:23:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh