« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NAMJEŠTANJE UTAKMICA

Sudac Bruno Marić zatražio suspenziju HNS-a

Marić je sam zamolio HNS da ga suspendira, a zamrznuo je i svoj status u HDZ-u kako stranci ne bi nanio štetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Gorsic / CROPIX )
Više o

UEFA

,

Zoran Mamić

,

namještanje utakmica

,

carlo collodi

Nogometni sudac Bruno Marić, kojega UEFA sumnjiči za namještanje prve utakmice finala Kupa iz 2009. između Dinama i Hajduka (3:0), zatražio je danas od Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) da ga suspendira kako njemu i sudačkoj organizaciji ne bi nanio štetu do završetka tog slučaja.

Marić, kojega je jučer u Zagrebu gotovo tri sata ispitivao UEFA-in istražitelj, istodobno je i od HDZ-a zatražio da njegov status predsjednika daruvarskoga Gradskog odbora te stranke stavi u mirovanje.

U zamolbi za zamrzavanje statusa u stranci Marić kaže kako ne želi da u razdoblju u kojem ću očito morati dokazivati svoju nevinost stranka trpi bilo kakvu političku štetu. Tvrdi da nema nikakve veze s namještanjem utakmice te da nikada nije sudjelovao u nečasnim radnjama ni u sportu ni u civilnom životu.

>>Bruno Marić i Zoran Mamić ipak osumnjičenici

U Marićevu dopisu HDZ-u stoji kako je svjestan činjenice da je taj slučaj 'medijski eksponiran' i da je tek jučer iz priopćenja HNS-a doznao da u tom disciplinskom postupku ima status osumnjičenika te moli da se njegov status u Gradskom odboru stranke, Županijskom odboru i predsjedništvu Županijskog odbora stavi u mirovanje do završetka tog slučaja.

Marić jučer nakon ispitivanja u Kući nogometa u Rusanovoj ulici nije bio raspoložen za izjavu, no najavio je da će o ispitivanju i cijelom slučaju više reći na konferenciji za novinare.

Marić je u spornoj utakmici koju je Dinamo dobio 3:0 isključio dvojicu igrača Hajduka - Juricu Buljata i Sinišu Linića te dosudio jedanaesterac za Dinamo.

HNS je jučer najavio da će uskoro sazvati svoju disciplinsku komisiju koja će provesti postupak i odlučiti o statusu suca Marića i sportskog direktora Dinama Zorana Mamića, koji je osumnjičen u istom slučaju.(hina/metro-portal)

19.08.2010. 16:08:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh