« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SUMNJE SVE VEĆE

Bruno Marić i Zoran Mamić ipak osumnjičenici

UEFA je ispitala Zorana Mamića u svojstvu osumnjičenika/svjedoka, navodi se u priopćenju HNS-a, a isto vrijedi i za sudca Brunu Marića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

HNS

,

UEFA

,

Zoran Mamić

,

namještanje utakmica

,

carlo collodi

Hrvatski nogometni saveza (HNS) izdao je priopćenje povodom dolaska istražitelja Europskog nogometnog saveza (UEFA) koji je u Kući nogometa u Rusanovoj ulici ispitivao hrvatskog nogometnog suca Brunu Marića koji je vodio prvu utakmicu finala Kupa iz 2009. godine između Dinama i Hajduka (3-0), a za koju njemačka policija sumnja da je namještena.

U HNS-ovu priopćenju stoji:

"Danas, 18. kolovoza 2010. godine, u prostorijama HNS-a, UEFA-in predstavnik je obavio razgovor s nogometnim sucem Brunom Marićem, glavnim sucem kup utakmice NK Dinamo Zagreb - HNK Hajduk Split, odigrane u Zagrebu 13.05.2009. godine. Po obavljenom razgovoru UEFA-in predstavnik izvijestio je HNS da Bruno Marić u ovom slučaju ima status osumnjičenika. Dana 17.08.2010. HNS je uputio pismo UEFA-i kako bi se utvrdio status Zorana Mamića u istom postupku koju provodi UEFA. Danas, 18.08.2010. HNS je primio pisani odgovor Disciplinskog odjela UEFA-e kojim je potvrđeno i navedeno slijedeće:

'UEFA je ispitala Zorana Mamića u svojstvu osumnjičenika/svjedoka, a s obzirom da je g. Mamić bio kvalificiran kao jedan od osumnjičenika u slučaju predmeta koji su pripremili njemački istražni organi u Bochumu u svezi s utakmicom Dinamo Zagreb - Hajduk Split, odigranom 13.05.2009.' U svezi s nastavkom postupka u ovom slučaju, HNS će u najskorije vrijeme sazvati svoju Disciplinsku komisiju koja će provesti postupak i odlučiti o statusu dvojice osumnjičenika, o čemu će biti izdano pisano priopćenje." (hina/metro-portal)

18.08.2010. 19:12:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh