« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
DAN TREĆI

Subota na Soundwaveu

Alice je izvanredna pjevačica pa šteta što joj pjesme nisu još atraktivnije, ali izgleda da je riječ o kompromisu napravljenom radi komercijalnog efekta

Alice Russell na stageu Soundwavea
Alice Russell na stageu Soundwavea (Metro)
Više o

recenzija

,

Soundwave

,

treći dan

Jučerašnji dan na SOUNWAVE festivalu donio je brojne zanimljive nastupe koji su različitošću stilova mogli zadovoljiti i publiku probirljivu poput vaših izvjestitelja.

Pored DJeva koji peglaju na beach pier stageovima u standardnom stilu koji uključuje ponešto housea, drum'n'bassa, break-beatova i electro-furioza, na glavnoj pozornici nastupila je britanska soul pjevačica ALICE RUSSELL s live bandom te svojim soul-blues stilom unijela dašak svježine i duše na festival prekrcan anorganskim zvucima.

Alice je izvanredna pjevačica pa šteta što joj pjesme nisu još atraktivnije, ali izgleda da je riječ o kompromisu napravljenom radi komercijalnog efekta, odnosno pokušaju da se i netko poput nje ukrca na val kojim je nekada surfala Amy Winehouse ili kojim danas surfa Adele. 

Odmah zatim uslijedio je nastup legendarnih CHANNEL ONE SOUND SYSTEM, jedan od najvećih i najpoznatijih svjetskih dub reggae "sound sistema" (što je jamajkanski izraz za grupu DJa i MCja), koje vode Mikey Dread i MC Ras Kayleb.

Njihov roots reggae nastup, začinjen jakom dozom spiritualnosti i političnosti, predstavljao je vrhunac jučerašnje večeri. 

Danas nas očekuju nove poslastice, kao što je nastup jazz-fusion banda ROBERT GLASPER EXPERIMENT te latino-tropical ludnice QUANTIC & ONDATROPICA. Kako je bilo čitajte sutra!

21.07.2013. 12:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh