Metro-portal.hr

objavljeno 21.07.2013. 12:42:00
DAN TREĆI

Subota na Soundwaveu

Alice je izvanredna pjevačica pa šteta što joj pjesme nisu još atraktivnije, ali izgleda da je riječ o kompromisu napravljenom radi komercijalnog efekta

Alice Russell na stageu Soundwavea
Alice Russell na stageu Soundwavea (Metro)

Jučerašnji dan na SOUNWAVE festivalu donio je brojne zanimljive nastupe koji su različitošću stilova mogli zadovoljiti i publiku probirljivu poput vaših izvjestitelja.

Pored DJeva koji peglaju na beach pier stageovima u standardnom stilu koji uključuje ponešto housea, drum'n'bassa, break-beatova i electro-furioza, na glavnoj pozornici nastupila je britanska soul pjevačica ALICE RUSSELL s live bandom te svojim soul-blues stilom unijela dašak svježine i duše na festival prekrcan anorganskim zvucima.

Alice je izvanredna pjevačica pa šteta što joj pjesme nisu još atraktivnije, ali izgleda da je riječ o kompromisu napravljenom radi komercijalnog efekta, odnosno pokušaju da se i netko poput nje ukrca na val kojim je nekada surfala Amy Winehouse ili kojim danas surfa Adele. 

Odmah zatim uslijedio je nastup legendarnih CHANNEL ONE SOUND SYSTEM, jedan od najvećih i najpoznatijih svjetskih dub reggae "sound sistema" (što je jamajkanski izraz za grupu DJa i MCja), koje vode Mikey Dread i MC Ras Kayleb.

Njihov roots reggae nastup, začinjen jakom dozom spiritualnosti i političnosti, predstavljao je vrhunac jučerašnje večeri. 

Danas nas očekuju nove poslastice, kao što je nastup jazz-fusion banda ROBERT GLASPER EXPERIMENT te latino-tropical ludnice QUANTIC & ONDATROPICA. Kako je bilo čitajte sutra!

21.07.2013. 12:42:00
http://metro-portal.hr/subota-na-soundwaveu/79374/