« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
GRAFITI POSLASTICA

SUB i Lunar zajedno će oslikati zid KC Peščenica

Dva grafitera poznata širom svijeta udružit će snage i kreativnost

SUB grafiti Tony Curanaj
SUB grafiti Tony Curanaj (SUB)
Više o

grafiti

,

KC Peščenica

,

KK Gospić

,

žarulje

,

Aself

,

3D hrana

Tony Curanaj, legenda njujorkške grafiti scene, u srijedu, 26. svibnja održat će predavanje uz prezentaciju svog rada u dvorani Kazališta KNAP Kulturnog centra Peščenica. Predavanju prethodi oslikavanje zida unutar dvorišta KCP-a, u čemu će Curanaju, poznatijem pod nadimkom SUB, asistirati hrvatski Slaven Kosanović, svima znan kao Lunar.

Posljednji termin Lunarove grafiti radionice u Kulturnom centru Peščenica bit će obilježen prisustvom i radom jednog od najpoznatijih američkih grafiti umjetnika. Riječ je o SUB-u, osnivaču cijenjene DF ekipe, koji je, unatoč vlastitoj primarnoj orijentaciji na klasično slikarstvo, tijekom posljednjeg desetljeća izvršio presudan utjecaj na svjetsku grafiti scenu.

Uz Lunarovu pomoć, SUB će ove srijede oslikati poveći dvorišni zid KCP-a, nakon čega slijedi predavanje na kojem će objasniti više o svom radu, s naglaskom na grafiti umjetnost. Oslikavanje zida koje započinje u 17 sati, kao i predavanje, s početkom u 20 sati otvoreno je svim ljubiteljima grafita i grafiti tehnika.

Djelatnici Kulturnog centra Peščenica iduće će jeseni organizirati i grafiti radionicu koja će se kontinuirano održavati sve do kraja svibnja 2011. te pozivaju sve zainteresirane da se nakon SUB-ovog predavanja predbilježe kod stručne suradnice Anje Planinčić. Svi koji žele postati grafiti umjetnici, kao i usavršiti svoje grafiti umijeće na spomenutoj radionici mogu se i naknadno predbilježiti na 23 03 122 ili anja.planincic@kcpescenica.hr

24.05.2010. 07:34:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh