« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Radovan Fuchs

Studentski zahtjevi za besplatnim školovanjem su neprihvatljivi

Komentirajući prosvjede studenata, ministar je rekao kako nije bilo ničeg problematičnog, osim kad su studenti djelatnicima zapriječili izlaz iz zgrade

(Vladimir Dugandžić/Cropix)
Više o

studenti

,

besplatno obrazovanje

,

Radovan Fuchs

Po riječima Radovana Fuchsa, ministarstvo novim zakonom želi omogućiti svim studentima da počnu s jednakih pozicija te da po svojim mogućnostima i trudu nastave besplatno studirati do diplome.

Komentirajući prosvjede studenata ispred ministarstva, Fuchs je rekao kako nije bilo ničeg problematičnog, osim kad su studenti djelatnicima zapriječili izlaz iz zgrade. Policija, koja je osiguravala skup, tada je fizički premjestila studente i tako omogućila da djelatnici, među kojima je bilo dijabetičara, trudnica i majki koje su morale ići po djecu, iziđu van, dodao je.

Upitan koliko je obrazovanje izgubilo novim proračunom, Fuchs je rekao da nije izgubilo ništa u području za plaće svih zaposlenika u strukturi obrazovanja i za pokrivanje materijalnih troškova, a usporilo se i odustalo od gradnje novih objekata te je smanjen dio programa koji nije ključan za obrazovni proces.

Pismo koje je nedavno dobio od Udruge europskih nakladnika, u kojem se kritizira prijedlog novog zakona o udžbenicima, Fuchs je ocijenio neutemeljenim. Istaknuo je da autor pisma, predsjednik te udruge, nije mogao vidjeti kakav je zakonski prijedlog jer je pismo poslano prije nego što je uopće upućen u saborsku proceduru ili preveden na engleski jezik.

Ministar je na novinarska pitanja odgovarao nakon dodjele "Nagrade Ivan Filipović" u Palači Dverce. (hina/metro-portal)

03.12.2009. 16:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh