« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
bože pomozi

Pevecovi radnici prodaju vlastitu imovinu da bi preživjeli

Plaća štrajkašima kasni već tri mjeseca, što u prijevodu znači da računi nisu plaćeni i da glad kuca na vrata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov/Cropix)
Više o

HEP

,

štrajk

,

stečaj

,

Pevec

,

Zdravko Pevec

Pevec Grupa pred totalnim je raspadom i pitanje je vremena kad će to biti potvrđeno stečajem. Radnici su u štrajku. Plaća nema. Dobavljači čekaju proglašenje stečaja i preustroj. Izlaza iz ove situacije nema. Bar ne onoga koji će zadovoljiti sve strane.

Mnogi trgovački centri Peveca su već zatvoreni zbog dugovanja za najam i režije. Radnici su jučer počeli sa štrajkom u pravom smislu te riječi. Plaća kasni već tri mjeseca, što u prijevodu znači da nisu platili režije ni ostale račune, a preživljavaju pukom magijom.

Istovremeno Pevec nema hrabrosti ili možda obraza da se suoči s radnicima osobno. Sva komunikacija se, naime, odvija putem medija i poruka u kojima im poručuje da uzmu što god žele iz centara jer on nema ništa osim onoga što nosi na sebi.

U Osijeku štrajk je prekinut radi pregovora s HEP-om koji je isključio struju u Pevecovom centru zbog duga od 25,000 kuna. Radnici djecu ispisuju iz vrtića, prodaju automobile kako bi došli do novca. Inače, u Osijeku je radilo čak 16 bračnih parova - oni sada nemaju nikakve izvore prihoda.

Kutina je također dva dana u stanju nerada. U Zadru situacija nije ništa bolja. Pevec se nada da će pomoć stići iz Austrije, no to je malo vjerojatno. Istovremeno, banke koje su najveći vjerovnici navijaju za stečaj s preustrojem. Na potezu su Peveci.

03.12.2009. 18:17:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh