« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
STUDENTI U AKCIJI

Studenti blokirali referadu Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Blokada referade simbolički je čin kojim želimo poručiti upravi fakulteta da je situacija u koju su zajedno s Ministarstvom doveli vlastite studente potpuno neprihvatljiva

Fotografija vijesti
Više o

fakultet blokada

,

studentska blokada

,

slobodni filozofski

Ono što su najavili na portalu Slobodni filozofski, to su i ispunili. Traže sudjelovanje svakog čovjeka jer svaki je čovjek bitan. Naime, plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu izvijestio je jučer kako će danas, prema odluci donesenoj na plenumu 30. rujna, blokirati rad studentske referade. Tako je i bilo - studenti su blokirali ulaz u referadu i ne daju nikome da plati upis u ovu akademsku godinu javio je Index.hr

"Blokada referade simbolički je čin kojim želimo poručiti upravi fakulteta da je situacija u koju su zajedno s Ministarstvom doveli vlastite studente potpuno neprihvatljiva", izvijestili su studenti.

Blokada referade simbolički je čin kojim želimo poručiti upravi fakulteta da je situacija u koju su zajedno s Ministarstvom doveli vlastite studente potpuno neprihvatljiva.
Podsjećamo, prošle su akademske godine brucoši zbog studentskog pritiska besplatno upisali preddiplomski studij s obećanjem da svi studenti koji redovito izvršavaju svoje obveze neće plaćati. Sada veliki dio studenata (npr. na Politologiji i oni koji su položili SVE kolegije) mora platiti drugu godinu studija. Na Filozofskom fakultetu kriteriji plaćanja još nisu utvrđeni! Smatramo da bi uprave fakulteta zajedno sa studentima trebale vršiti pritisak na Ministarstvo, a ne ići linijom manjeg otpora i uzimati novac od studenata.
Pozivamo sve studente da se solidariziraju sa svojim kolegama i pojave sutra u 8 ispred referade. Vrijeme je da pokažemo da se s našim sudbinama nitko neće poigravati.
Želimo studirati - odbijamo plaćati!

Podsjećaju kako su prošle akademske godine brucoši zbog studentskog pritiska besplatno upisali preddiplomski studij s obećanjem da svi studenti koju redovito izvršavaju svoje obveze neće plaćati. Sada veliki dio studenata (npr. na FPZG-u i oni koju su položili sve kolegije) mora platiti drugu godinu studija po neutvrđenim kriterijima zbog toga što Ministarstvo fakultetima nije isplatilo potrebne financije.

Studenti Filozofskog fakulteta najavili su i konferenciju za medije koja će se održati u 12 sati u dvorani 3 Filozofskog fakulteta. Na plenumu u 16 sati dogovorit će daljnje akcije.

03.10.2011. 11:36:20
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Šaptač filozofima
    03.10.2011. 13:40
    ... i tako su lijepo usrali upis ostatku svojih kolega, umjesto da se jednostavno dogovore da neće platiti upisninu.
  2. avatar
    krispy
    04.10.2011. 00:57
    niu ništ usrali, upis se može izvršiti i do kraja 1. mjeseca
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh