« Život
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
TKO VLADA SVIJETOM?

Generatori rata i bijede: Blackwater, Monsanto i Bill Gates

Izvješće novinara Jeremyja Scahilla u "The Nationu" otkrilo je da je obavještajna služba najveće privatne vojne kompanije na svijetu, Blackwater, prodana multinacionalnoj kompaniji Monsanto

Monsanto
Više o

Bill Gates

,

CIA

,

Blackwater

,

Monsanto

,

Piotr Pławner

Blackwater je preimenovan u Xe Services 2009. nakon što je kompanija postala poznata po brojnim izvještajima iz Iraka, koji su upućivali na nasilje, uključujući i masakr civila. Unatoč tome, ostala je najveći privatni poslovni partner američke vojske. Mnogi vojni i bivši dužnosnici C.I.A.-e rade za Blackwater ili slične kompanije kojima je cilj ublažavanje loše reputacije matične tvrtke, te stvaranje profita prodavanjem svojih usluga koje obuhvaćaju špijunažu, infiltraciju, političko lobiranje te trening paravojnih jedinica - za druge vlade, banke ili multinacionalne kompanije. Kako navodi Scahill, poslovi s kompanijama poput Monsanta, Chevrona, te financijskim gigantima poput Barclaysa i Deutsche Bank, provode se kroz dvije kompanije čiji je vlasnik Erik Prince, ujedno i vlasnik Blackwatera: Total Intelligence Solutions i Terrorism Research Center.

Njihovi dužnosnici i direktori koordiniraju Blackwaterom. Jedan od njih, Cofer Black, poznat po svojoj brutalnosti dok je bio jedan od direktora CIA-e, dogovorio je ugovor s Monsantom 2008. kao direktor kompanije Total Intelligence, a radi se o špijunaži i infiltraciji u anti GM organizacije, kao i one aktivista za životinjska prava. Tu su uključene naravno i druge prljave aktivnosti koje se provode za ovog biotehnološkog giganta. 

Skoro istovremeno s objavom članka u "The Nationu", međunarodna organizacija farmera "Via Campesina", izvjestila je o kupovini 500,000 dionica Monsanta za 23 milijuna dolara, ni manje ni više nego od Fondacije Bill i Melinda Gates, koja je ovom akcijom otkrila što misli pod terminom filantropija. Radi se o braku među dva najbrutalnija monopola u povijesti industrije: Bill Gates kontrolira više od 90 posto informatičkog tržišta, a Monsanto 90 posto globalnog tržišta sjemenom.

Iako Gates možda tvrdi kako Fondacija nije povezana s njegovim poslovima, sve upućuje na drugačije: većina donacija završi u komercijalnim ulaganjima u velike kompanije. Poput Monsanta, i Gatesova fondacija je uključena u uništavanje svjetske ruralne poljoprivrede, uglavnom kroz ogranizaciju AGRA (Alliance for a Green Revolution in Africa).

Ona pak djeluje poput trojanskog konja, lišavajući siromašne afričke farmere njihovog tradicionalnog sjemena, te mjenjajući ga za sjeme velikih kompanija, a zatim i za ono genetski modificirano. Kako bi sve teklo glatko, Fondacija je 2006. unajmila Roberta Horscha, dirketora kompanije Monsanto. Blackwater, Monsanto i Gates su tri strane iste figure: ratnog stroja koji melje sve pred sobom.

18.10.2010. 23:55:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nataša Drpić
    04.07.2011. 00:49
    Bill Gates je zaslužio svoju imovinu i svoju tvrtku koju je gradio godinama.Njemu to nitko ne može osporiti jer je jedan od najvećih genijalaca današnjice.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh