« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
TRANSFERI

Strinić potpisao za Dnipro, Lakić od ljeta u Wolfsburgu

Srđan Lakić u Wolfsburgu će zamijeniti Edina Đžeku, dok je Strinić potpisao za trećeplasirani klub iz Ukrajine

Lakić
Lakić (Getty Images)
Više o

Hajduk

,

VfL Wolfsburg

,

Ivan Strinić

,

srđan lakić

Ivan Strinić je i službeno napustio Hajduk. Prošao je medicinski pregled te potpisao ugovor na četiri godina kojim prelazi u momčad ukrajinskoga prvoligaša Dnipra iz Dnipropetrovska, prenosi Hina.

Prema pisanju ukrajinskih medija vrijednost Strinićeva prijelaza je oko četiri milijuna eura. Strinić (23) je juniorsku karijeru započeo u Hajduku,odakle je 2006. otišao u francuski Le Mans, pa je potom 2007. igrao za Hrvatski dragovoljac. Zadnje dvije sezone igrao je za splitski klub 51 utakmicu, postigavši četiri pogotka. Dnipro je trećeplasirani klub Ukrajinske lige, odmah iza Šahtara i Dinama.

Lakić u Wolfsburgu

Hrvatski reprezentativac Srđan Lakić od 1. lipnja će biti novi član Wolfsburga, pa će do kraja ove sezone igrati za Kaiserlautern, priopćeno je na web-stranici Wolfsburga.

Lakić je trenutno četvrti strijelac Njemačke lige s 11 pogodaka u 17 nastupa, pa su u Wolfsburgu zaključili da će sjajan napadač bez odštete jer mu sitječe ugovor biti idealna zamjena za Edina Džeku, kojeg su prodali Manchester Cityu.

"Srđan Lakić je klasni napadač i on je točno ono što trebamo. Osim sposobnosti postizanja pogodaka, radi se o igrču s jakim karakterom i vrlo smo zadovoljni što ćemo ovog ljeta vidjeti u svojim redovima", kazao je predsjednik Wolfsburga Dieter Hoenes.

Lakić se već slikao s majicom Wolfsburga, a nije zaboravio napomenuti da je prvu bundeligašku utakmicu odigrao upravo u Volkswagen Areni, kada je bio član Herthe.

"Moj ugovor istječe 1. lipnja, a dotad ću dati sve od sebe da Kaiserslautern ostane u ligi. VfL Wolfsburg je zbilja veliki klub s ogromnim ambicijama, te mi je drago što su izabrali upravo mene", kazao je 27-godišnji Dubrovčanin, koji će od ljeta biti suigrač Marija Mandžukića.

Lakić je juniorsku karijeru proveo u Hajduku, potom je igrao za Hrvatski dragovoljac i Kamen Ingrad, da bi 2006. otišao u berlinsku Herthu. Sezonu 2007/2008 provodi na posudbi u nizozemskom Heracles Almelu, gdje u 28 utakmica daje sedam pogodaka. Od 2008. igra za Kaiserslautern, gdje je u 65 utakmica dao 30 zgoditaka.

Hrvatski izbornik Slaven Bilić pozvao je Lakića na pripremni dvoboj s Češkom 9. veljače u Puli, pa bi po prvi puta mogao zaigrati za A vrstu. Zasad Lakić ima tri nastupa za U-21 hrvatsku reprezentaciju.

27.01.2011. 19:55:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh