« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SOLIDAN NOGOMETNI DAN

Bayern u polufinalu Kupa, pobjede Bacelone i Reala, Liverpool sretno dobio Fulham

U susretu 22. kola škotskog nogometnog prvenstva Rangers je na gostovanju pobijedio Hibernian 2:0, a drugi gol na utakmici je postigao hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić

Igrači NK Barcelona
Igrači NK Barcelona (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Real Madrid

,

Barcelona

,

Liverpool

,

Bayern

,

Celtic

,

Nikica Jelavić

,

Schalke 04

U prvom susretu polufinala španjolskog nogometnog Kupa Kralja Real Madrid je na gostovanju na stadionu Sanchez Pizjuan pobijedio Sevillu 1:0, a pogodak odluke postigao je Karim Benzema u 17. minuti utakmice. Uzvratni susret na rasporedu je 2. veljače u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu, javlja Hina. U drugom polufinalnom paru  Barcelona je ispratila Almeriju sa pet pogodaka.

U odgođenom susretu 18. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Fulham 1:0. Pobjednika je odlučio autogol Pantsila u 52. minuti. Ovom pobjedom Liverpool je skočio na sedmo mjesto Premiershipa sa 32 boda, dok je Fulham ostao na 15. mjestu sa 26 bodova. U vodstvu je Manchester United (51) ispred Arsenala (46) i Manchester Cityja (45). Na začelju je West Ham sa 21 bodom.

U susretu 22. kola škotskog nogometnog prvenstva Rangers je na gostovanju pobijedio Hibernian 2:0, a drugi gol na utakmici je postigao hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić u 35. minuti. Među strijelce se upisao i Madjid Bougherra u 26. minuti. Jelavić je na terenu proveo 72. minute kada ga je zamijenio Kyle Lafferty, a u 71. minuti je dobio žuti karton. Pobjedu je ostvario i Celtic koji je u derbiju kola pobijedio Hearts 4:0. Strijelci za vodeću momčad škotskog prvenstva bili su James Forrest (7), Anthony Stokes (53, 71) i Patrick McCourt (80). Na ljestvici vodi Celtic sa 52 boda, na drugom mjestu je Rangers sa 47 bodova, dok je treći Hearts sa 45 bodova.

Nakon što je to Schalkeu uspjelo u utorak, plasman u polufinale njemačkog nogometnog kupa jučer su izborili Bayern, te drugoligaši Energie Cottbus i MSV Duisburg. Bayern je na gostovanju bez većih problema pobijedio drugoligaša Alemanniu Aachen 4:0, a golove su zabili Gomez (26), Muller (75, 80) i Robben (88). Ivica Olić je i dalje izvan stroja zbog ozljede, dok je Danijel Pranjić odigrao cijeli susret. Energie Cottbus je pobijedio Hoffenheim 1:0, a pogodak odluke zabio je Shao Jiayi u 84. minuti. Hrvatski nogometaš Josip Šimunić nije nastupio za goste. Duisburg je slavio protiv Kaiserslauterna 2:0, a strijelci su bili Branimir Bajić (35) i Goran Sukalo (58). Ivica Banović je odigrao cijeli susret za Duisburg, dok su Srđan Lakić i Ivo Iličević odradili svih 90 minuta za goste.


27.01.2011. 08:09:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh