« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
ODVRATNI SVIJET

Stravičan pokolj na premijeri novog Batmana u SAD-u - ubojica priveden

Ubijeno je barem četrnaest, a ranjeno četrdesetak osoba, među žrtvama su i djeca

Fotografija vijesti
Više o

Aurora

,

Denver

,

pokolj u Denveru

Novi poklolj, koji mediju nazivaju Pokolj u Aurofi zavio je u crno američku saveznu državu Kolorado. Naoružani maskirani muškarac otvorio je vatru tijekom prikazivanja novog filma o Batmanu u kinu u američkom gradu Denveru i pritom ubio deset, a ranio 30 do 40 osoba, javio je u petak lokalni radio KOA pozivajući se na očevice, javljaju agencije.

Radio je javio da je muškarac s plinskom maskom otvorio vatru i bacio dimnu bombu ili suzavac u kinu koje se nalazi u trgovinskom centru u denverskom predgrađu Aurori. Prema policijskim procjenama ranjeno je između 30 i 40 ljudi, navodi agencija Reuters.

Glasnogovornik lokalne policije kazao je kako je 10 ljudi preminulo na mjestu događaja, a četiri osobe su u bolnici podlegle ozljedama. Budući da je mnogo onih koji su u bolnice prevezeni u kritičnom stanju, strahuje se da bi broj mrtvih mogao dodatno porasti. Prema neslužbenim informacijama, među žrtvama ima i djece, pa čak i beba!

Policija je kod napadača, privedenog na parkiralištu trgovačkog centra, pronašla cijeli arsenal oružja. Zasad nema dokaza da je imao suučesnika u zločinu. Identitet napadača, kao ni motivi ovog stravičnog zločina, zasad nisu poznati. Ubojica je nakon privođenja policiji kazao kako je postavio eksplozivne naprave pa je policija u potrazi za bombama krenula u pretresanje kina, trgovačkog centra, parkirališta i njegova stana.

Televizija Fox javila je da su u kinu bila dvojica napadača, te da je jedan od njih uhićen, prenosi AFP. Prema najnovijim policijskim izvješćima radilo se o jednom napadaču koji je uhićen.

20.07.2012. 12:24:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh