« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SPLIT

Štrajkašu glađu iz Željezare Split pružena liječnička pomoć

Nakon deset dana štrajka jednom od radnika je pozlilo te je prevezen u KBC Firule gdje mu je data infuzija nakon čega se vratio u Željezaru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

štrajk glađu

,

Željezara Split

Desetog dana štrajka glađu skupine radnika i sindikalnih povjerenika u Željezari Split stanje štrajkaša se pogoršalo a jedan štrajkaš se popodne onesvijestio, te je vozilom Hitne pomoći prevezen u KBC Firule, gdje mu je data infuzija, nakon čega se ponovno vratio među štrajkaše u Željezaru, izjavio je Hini sindikalni povjerenik Tonči Mužić.

Po Mužićevim riječima taj je štrajkaš glađu odbio zamolbe ostalih kolega štrajkaša, ali i svoje rodbine da prekine štrajk i ode kući na oporavak.

Napomenuo je i kako su štrajkaše glađu danas posjetila i dvojica svećenika, savjetujući im da vode računa o svom zdravlju te o zabrinutosti svoje rodbine zbog njihova stanja.

Sindikalni povjerenici splitske Željezare će sutra otputovati na dogovoreni razgovor o prevladavanju teškog stanja u splitskoj Željezari u Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u Zagreb, nakon čega će donijeti odluku o tome hoće li nastaviti štrajk ili će ga prekinuti.

Taj je sastanak dogovoren u petak u Zagrebu, na sastanku predstavnika radnika splitske Željezare s ministrom gospodarstva Đurom Popijačom i predsjednikom Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Vedranom Duvnjakom. (hina/metro-portal)

07.03.2010. 19:40:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh