« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
PROBLEMI

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara će aktivno spriječiti ćirilicu

Stožer je najavio promjenu strategije otpora koja više neće biti pasivna i temeljena na prosvjedima, već aktivna

Ćirilićne ploče nemaju šanse
Ćirilićne ploče nemaju šanse (Arhiva)
Više o

Vukovar

,

ćirilica

,

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara

,

dvojezične ploče

Ploče s ćiriličnim natpisima izrađene su i dopremljene u Vukovar gdje bi trebale biti postavljene na državne zgrade i ulaz u grad, a Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavljuje da više neće pasivno prosvjedovati u slučaju postavljanja ploča.

Plan kojeg su se do sada držali bio je da će prosvjedovati kod postavljanja ploča, ali da ništa organizirano neće napraviti protiv toga. No, najnovija je odlua Stožera da će svaki pokušaj postavljanja natpisa na ćirilici u Vukovaru spriječiti aktivnim djelovanjem.

Podsjećamo, ćiriliće ploče je u Statut grada unio HDZ dok je bio na vlasti u koaliciji s HSP-om i SDSS-om, dok je SDP prilikom glasanja o tim izmjenama izašao sa sjednice.

26.02.2013. 11:25:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Zeljko
    26.02.2013. 12:34
    Istine radi.
    Prvi zakon o jeziku nacinalnih manjina donesen je 2000. Limit za primjenu prava dvojezičnosti bio je 50% manjinske populacije.
    Drugi-ustavni zakon o pravima...donesen je 2002. Iz nepoznatih pobuda smanjen je limit za primjenu na 1/3 stanovništva.

    Na sjednici koju spominjete vršeno je usklađivanje statuta sa zakonom,bilo bi provedeno unatoč odluci vijeća grada Vukovara, a Sabo i njegovi su napustili sjednicu jer su novim statutom gradonačelniku smanjivane određene ovlasti - to je istina.

  2. avatar
    Nenad Čošić
    28.02.2013. 21:23
    Ovdje se radi ne o protivljenju pukoj primjeni "zakona" nego o činjenici da se skrene pozornost na to što "uvođenje ćirilice" znači "lokalnim i drugim Srbima", a što za sve one koji znaju što se u Vukovaru događalo poslije pada grada. Mora se jednom javno reći da su na stotine zločinaca, pljačkaša, silovatelja, psihopatskih mrzitelja svega hrvatskog, (koji su preishitreno abolirani od hrvatskih vlasti..) od kojih su mnogi i dalje ovdje među nama (i vode se kao ravnopravni građani RH, dok se neki drugi vode kao građani RH, iako stvarno žive u Srbiji..) Nazovimo zato stvari pravim imenom: Današnja je politika vrhunac licemjerja i u razini je "kvislinških akcija" s početka drugog svjetskog rata..
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh